BRONCA U FRANCUSKOJ

Prisjetite se kako su nas Boban, Šuker i ostali prije 17 godina učinili ponosnima

Hrvatska - Nizozemska
Foto: Robert Belosevic/PIXSELL
1/19
11.07.2015.
u 10:11

Poveli smo pogotkom Žutog u 13. minuti, u 21. je izjednačio Boudewijn Zenden, a u 36. za broncu je zabio Davor Šuker, najbolji strijelac SP-a.

Hrvatska nogometna reprezentacija na današnji je dan prije 17 godina osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj pobijedivši Nizozemsku 2:1.

Nakon što su ih domaćini istim rezultatom eliminirali u polufinalu Mundijala kojeg su kasnije i osvojili, izabranici Ćire Blaževića pogocima Roberta Prosinečkog i Davora Šukera na Parku prinčeva donijeli su nam jedino reprezentativno odličje. Naši su nogometaši tako ostvarili jedan od najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog sporta.

Poveli smo pogotkom Žutog u 13. minuti, u 21. je izjednačio Boudewijn Zenden, a u 36. za broncu je zabio Davor Šuker, najbolji strijelac SP-a.

Hrvatska je istrčala u sljedećem sastavu: Dražen Ladić, Igor Štimac, Slaven Bilić, Zvonimir Soldo, Mario Stanić, Robert Jarni, Krunoslav Jurčić, Aljoša Asanović, Robert Prosinečki (od 78. Goran Vlaović), Zvonimir Boban (od 87. Igor Tudor), Davor Šuker.

>> Hrvatska nositelj u kvalifikacijama: 'Mi smo istinska sila nogometa'

Komentara 1

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
20:20 11.07.2015.

Nikad više ;(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije