Atletski Kup nacija

Prvi put bez Blanke, Ana Šimić može biti dostojna zamjena

'01.09.2010., Sportski park Mladost, Zagreb - 60. jubilarni memorijal Borisa Hanzekovica, IAAF World Challenge Zagreb 2010. Skok u vis - Ana Simic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
15.06.2011.
u 09:30

Mlada visašica Zagreb Ulixa ove sezone preskočila 1,92 metra, što je najbolje od rezultata visašica koje će se natjecati u Izmiru

Siniša Ergotić, direktor hrvatske atletske reprezentacije, nakon međunarodnog mitinga Dinama Zrinjevca, odredio je reprezentaciju Hrvatske koja će nastupati na Kupu nacija u turskom gradu Izmiru, 18. i 19. lipnja. Većinu reprezentativaca čine atletičari i atletičarke iz zagrebačkih klubova (Dinamo Zrinjevac, Agram, Zagreb Ulix i Mladost). Prvi put ćemo na Kupu nacija nastupiti bez Blanke Vlašić koja u dogovoru s Ergotićem propušta to natjecanje. Sigurnu pobjedu u ženskom visu pokušat će nadoknaditi sve bolja Zagrepčanka Ana Šimić. S preskočenih 1,92 metra na mitingu u Beogradu, dolazi u Izmir s najboljim skokom u odnosu na konkurenciju koja će biti ondje.

Bez Blanke i Sandre, u Turskoj nećemo imati niti jednu atletičarku ili atletičara koji su među prva tri na trenutačnoj rang-listi najboljih europskih rezultata. No, pitanje je bismo li i uz njih dvije uspjeli izboriti ostanak u Prvoj ligi. Kako se zbrajaju muški i ženski rezultati, favoriti u Izmiru su Norveška i Nizozemska, a Hrvatska će se za ostanak nadmetati sa Slovenijom, Irskom i Mađarskom. Uza spomenute reprezentacije još nastupaju Belgija, Finska, Grčka, Rumunjska, Švicarska i domaćin Turska.

Za našu reprezentaciju nastupat će - muški: Grabušić (100 i 110 m prepone), Udiljak (200 m), Vincek (400 m), Božinović (800 m), Protić (1500 m), Grdenić (3000 i 5000 m), Žilić (3000 m zapreke), Kotur (400 m prepone), Melon (vis), Pervan (dalj), Horvat (motka), Pucelj (troskok), Premeru (kugla), Varga (disk), Žunić (koplje) i Haklits (kladivo); ženske: S. Parlov (100 i 200 m), Banović (400 m), Pačarić (800 m), M. Parlov (1500 n i 3000 m zapreke), Matošević (3000 i 5000 m), Ivančević (100 m prepone), Horvat (400 m prepone), Šimić (vis), Gagić (dalj i troskok), Jerković (motka), Mužarić (kugla), Cvitanović (koplje), Frajtić (disk), Habazin (kladivo).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije