Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADOST JE SPREMNA

'Puni smo pozitive, lakše je nakon pobjede u gostima'

06.03.2021.
u 17:41

A što se Barcelone tiče, nakon pobjede u prvoj utakmici malo je lakše igrati u drugoj kod kuće, ali ništa još nije gotovo. I zato smo se za uzvrat pripremali vrlo oprezno i temeljito.

Vaterpolisti Mladosti ove subote imaju priliku izboriti prolaz u četvrtfinale Eurokupa. Žapci u 18 sati na svom bazenu dočekuju momčad Barcelone u uzvratnoj utakmici osmine finala nakon što su prošli tjedan u katalonskoj metropoli pobijedili s 11:9. No, brzi Španjolci pokazali su izvrsnu kvalitetu u toj prvoj utakmici te najavili da mladostaše i na domaćem bazenu čeka težak posao.

Veliki hendikep za zagrebačku momčad bit će izostanak ljevorukog ruskog topnika Konstantina Harkova koji je u posljednjim utakmicama, što u Mladosti što u ruskoj reprezentaciji, pokazao nevjerojatnu formu i nemilice punio mreže suparnika. Rus je, podsjetimo, zadobio mikrofrakturu desne podlaktice, a doktori mu predviđaju stanku od šest do osam tjedana.

– Uvjereni smo da će se Kosta brzo vratiti, možda čak i prije nego mu to liječnici predviđaju. A što se Barcelone tiče, nakon pobjede u prvoj utakmici malo je lakše igrati u drugoj kod kuće, ali ništa još nije gotovo. I zato smo se za uzvrat pripremali vrlo oprezno i temeljito. Raspoloženje je dobro, puni smo pozitive, želimo od prvog trenutka zaigrati najbolje što možemo, kako ne bismo ušli u neke probleme. Veselimo se utakmici i prilici da prođemo u daljnju fazu natjecanja – najavio je utakmicu s Barcelonom kapetan Mladosti Luka Bukić (26).

Na upit koga bi volio dobiti za suparnika u četvrtfinalu, Luka je mudro odgovorio:

– Idemo korak po korak, sad smo usredotočeni samo na ovu utakmicu. Nezahvalno je unaprijed govoriti o idućoj fazi, no kad već pitate, u slučaju prolaska volio bih da izbjegnemo Mađare.

A to znači da Bukić u sljedećoj fazi nikako ne bi htio dvoboj sa Szolnokijem (u prvoj utakmici pobijedio kotorski Primorac s 18:8) ili OSC-om (22:6 protiv francuskog Pays d´Aixa).
No, kapetan Mladosti ne krije jasne ambicije sebe i svoje momčadi u nastavku sezone. Hrvatski kup koji su u siječnju osvojili u Rijeci ne bi smio ostati njihov jedini ovosezonski trofej.

– Naš sportski motiv je boriti se za sva tri trofeja koja su još preostala: u domaćem prvenstvu, Regionalnoj ligi i Eurokupu – istaknuo je Bukić koji posljednje dvije sezone igra u velikoj formi.

Malčice je nesiguran kod izvođenja peteraca, a to vrijedi za još neke naše vaterpoliste, pa je trener Zoran Bajić odlučio da se izvođenje peteraca malo češće i sustavnije vježba.

– Vidjeli smo na predolimpijskom turniru u Rotterdamu koliko su peterci važni. Danas više uglavnom nema produžetaka, odmah sve odlučuju peterci, a zbog promjena pravila suci ih češće dosuđuju i unutar 32 minute igre. Zato ćemo ih što više vježbati: izvođače da ih pogađaju, a vratare da ih brane – pojasnio je trener Bajić, koji unatoč pobjedi u prvoj utakmici s oprezom najavljuje:

Već u utorak slijedi Mornar

– Mislim da nas čeka teška i zahtjevna utakmica, unatoč tome što smo dobar dio posla odradili u Španjolskoj. Igrali smo kvalitetno i profesionalno, ali nije bilo lako. Mislim da će i ova utakmica biti slična, ako ne i teža. Vrlo ozbiljno shvaćamo uzvratni susret, maksimalno smo usredotočeni na njega i napravit ćemo sve da pobijedimo – naglasio je strateg Mladosti.

Nakon Barcelone žapci nemaju puno vremena za odmor. Već u utorak ih očekuje nastavak hrvatskog prvenstva gdje se u ligi za prvaka sastaju s Mornarom, također na svom bazenu, a ta utakmica počinje u 20.45 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije