I BENI ŽELI JOŠ TROFEJA

Raich: Ivica može do malog Kristalnoga globusa

Benjamin Raich
Pixsell
13.01.2010.
u 08:40

- Imam mnogo ciljeva: želim ponovo osvojiti veliki Kristalni globus a želim i medalju u Vancouveru. Naravno, uvijek se ide po zlato - ističe Austrijanac.

Austrijanac koji je osvojio sve što se može u skijanju, još uvijek nije zadovoljio apetite. Benjamin Raich želi ove sezone i zlatnu medalju s Olimpijskih igara i Kristalni globus. Zagrebom se šetao neprimijećen, rijetki su ga prepoznali.

Kostelić sjajan tehničar

– Rado bih razgledao grad, ali sada, nažalost, nisam na odmoru, nemam fotoaparat oko vrata. Stignem tek popiti neko kratko piće, a Zagreb sam vidio malo iz kombija. Bili smo prije dvije godine u centru na večeri, tek toliko – kazao je Austrijanac.

Nije ni Ivica Kostelić uspio šetati se mnogo rodnim gradom, a sestri Janici rođendan je čestitao tek dobacivši joj "Sve najbolje" spuštajući se niz stazu. I Zagrepčanin ima cilj ove sezone.

– Ivica može bez problema osvojiti mali Kristalni globus. Posebno se to odnosi na slalom. Mnogo je utrka, sve je to vrlo blizu. Bio je u dobroj formi prije nego što se ozlijedio, sad ćemo vidjeti kako će mu ići dalje. Sjajan je tehničar i uvijek se teško s njime natjecati – ustvrdio je Raich.

Benijeva riječ ima težinu, zna o čemu govori jer je tri puta već osvajao manju "kuglu", čeka 35. pobjedu u Svjetskom kupu.

– Imam mnogo ciljeva, jedan je ponovno osvajanje velikoga Kristalnoga globusa. To znači da moram nastupati u više disciplina, osvajati bodove gdje stignem. Želim i medalju u Vancouveru. Naravno, uvijek se ide po zlato...

Skijanje je oduvijek opasan sport, a danas je još opasnije.

Zagreb je jedinstven

– Sve je više utrka, sve više opasnih i brzih disciplina. Nije toliko važno koliko je staza strma, već kako kontrolirati brzinu, koje skije izabrati.

– Je li problem osvojiti zlatnu olimpijsku medalju i pobijediti u Svjetskom kupu?

– Nije, to sam već dokazao, osvojio sam u Torinu dva zlata. U skijanju treba biti konstantan, to je jedini put do vrha. Treba raditi, imati dobar ritam i držati formu. Ostalo dolazi samo po sebi – zaključio je Raich.

Discipliniran kakav jest, morao je trenera pitati mora li odmah u hotel i gdje će večerati.

Na kraju je, ne skrivajući zadovoljstvo, ustvrdio:

– Sve su utrke vrlo slične, Zagreb se razlikuje samo po tome što su skijališta obično daleko od velikih gradova. Idemo po selima, a sad smo u gradu, među ljudima.

Komentara 1

OB
-obrisani-
11:36 13.01.2010.

Moram priznati, OFUCANI INTERVJU. Ništa tu novoga i revolucionarnoga! Pa Tone Vogrinec, još 2002, preko cijele dulerice SPORTSKE NOVOSTI, govorio da treba svjetski kup približiti gradovima, i da je inicijativa Zagreba, da dobije tekme, za svaku pohvalu! Puno zanimljiivje stvari o Ivici Kosteliću i Janici Kostelić, vidi na mom BLOG http://zpadjen.bloger.hr/ . Ivica prvi puta letio avionom, 1997 za SKP, gdje na Šar Planini, osvojio svoje prve velike FIS točke! A u MKD i prvi puta stao na skije! Kod Tumba kafe, u Bitoli, gdje je GIPS bio trener Pelistera!! Odi na moj INDEX BLOG http://zpadjen.bloger.hr/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije