HRVATSKA SLOVAČKA 1:1

Rakitić bombom donio remi

Hrvatska Slovačka
Foto: Vjeran Žganec Rogulj/Pixsell
1/5
19.05.2010.
u 19:25

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija u Varaždinu je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo remizirala s vršnjacima iz Slovačke. Sve je bilo riješeno u 2 minute.

- Nismo bili pravi, pokazali smo da teško držimo koncentraciju. Sve što smo napravili bilo je individualno. Bili smo nervozni i vidi se da nam nedostaje iskustvo - kazao je hrvatski izbronik Dražen Ladić.

Miroslav Stoch u Varaždinu, Miroslav Stoch iz Varaždina. Tako je otprilike zvučala saga o (ne)nastupu najboljeg mladog slovačkog reprezentativca. Iako je stožer vatrenih potvrdio da je Stoch doputovao sa Slovacima, pogled na početni sastav gostiju otkrio je da ga ipak nema. Ili su ga Slovaci dobro skrivali, ili pak nitko iz hrvatskog stožera ne zna kako izgleda mlada slovačka zvijezda.

Susret u kojem su Hrvati tražili potvrdu prvog mjesta, a Slovaci eventualnom pobjedom priliku da izbore drugi krug kvalifikacija, počeo je nervozno s obje strane. Dodatni razlog za brigu hrvatskom izborniku Draženu Ladiću, priuštio je Nikola Kalinić, koji je već u 20.minuti morao napustiti travnjak zbog ozljede. Za prvu pravu prigodu trebalo je čekati pola sata. Barbarić tek kratko izbija loptu s noge Sylvestru, koja dolazi do Duriša, kojemu pak nije bio problem zatresti praznu mrežu.

Na sreću oko 3000 navijača vatrenih, prednost gostiju bila je kratkog vijeka. Samo dvije minute kasnije, Ivan Rakitić projektilom s 25 metara donosi izjednačenje. Mogao je Rakitić do odmora vatrene dovesti i u vodstvo, ali sa svega nekoliko metara puca pored gola. Drugi dio sjajnom prilikom otvorio je Andrej Kramarić, koji pokušava prevariti Dubravku, ali slovački vratar krajnjim naporom vadi loptu ispod grede. Tom prigodom živnula je i igra, što je osim publike, oduševilo i mnogobrojne skaute. U Varaždin su doputovali predstavnici Chelseae, Monaca, Parme, Shakhtara, HSV-a, Borussie Dortmund, PSV-a…

U21, Kvalifikacije za Euro 2011:
Hrvatska – Slovačka 1-1 (Rakitić 32 / Duris 30)

Ljestvica:
1. Hrvatska 6 4 1 1 11-7 +4 13
2. Slovačka 6 3 2 1 8-6 +2 11
3. Srbija 5 3 0 2 8-7 +1 9
4. Norveška 5 1 1 3 8-10 -2 4
5. Cipar 6 1 0 5 4-9 -5 3

Komentara 2

EU
EUPatriot
06:38 20.05.2010.

Rakitić bombom donio remi ali nažalost to nije bilo u kvalifikacijama za SP protiv Engleske..

ZO
zoran112
08:14 20.05.2010.

idiote slovenski

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije