RAZGOVARAO SA ŠPANJOLCIMA

Rakitić otkrio kako Gattuso drži Hajduk u vrhunskoj formi: 'Zanimljiv je lik. Iznenadio me svojim pristupom'

Split: HNK Hajduk i HNK Gorica sastali se u 7. kolu Prve HNL
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
20.10.2024.
u 15:30

"Često putujemo busom, kada nema direktne avionske veze. Istina je da jako puno vremena provodim u autobusu. Nekad je put do nekih gostovanja i sedam sati pa sedam sati natrag", rekao je Ivan Rakitić iznenadivši tako španjolskog novinara

Bivši nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, iznimno je cijenjen nogometaš u Španjolskoj. U dresovima Seville i Barcelona odigrao je više od 600 utakmica, a sada ga je tamošnji novinar Gerard Romero pozvao u svoj podcast. Razgovarali su o njegovom periodu igranja za katalonskog velikana, ali dotaknuli su se i Hajduka. Objasnio je razloge svog dolaska u hrvatsku ligu, kako je odabrao Hajduk, a otkrio je i neke informacije koje su začudile Španjolca.

"Nikada nisam igrao u Hrvatskoj, nisam pripadao nigdje, ni jugu, ni sjeveru. Imao sam puno više prijatelja ovdje u Splitu pa je odluka pala, u Hrvatskoj jedino mogu igrati u Hajduku. Onakav doček nisam očekivao", rekao je prisjećajući se mnoštva koje ga je dočekalo kada je stigao na Poljud. Dodao je i da se bolje osjeća, nego na početku sezone.

"Dođe 70. ili 80. minuta utakmice, a ja ne osjećam nikakve probleme, to mi je jako drago. Nije tako bilo na samom početku sezone. Prvi smo na tablici, imamo sjajnog trenera, sve je super. Kakav je Gattuso? On je vrlo, vrlo zanimljiv lik. Prije svega profesionalac i čovjek", rekao je o svome treneru, nekada slavnom talijanskom nogometašu.

GALERIJA Španjolci se raspisali o nevjerojatnom dočeku Rakitića u Splitu: 'Vratio se kući'

Split: HNK Hajduk i HNK Gorica sastali se u 7. kolu Prve HNL
1/18

"Iznenadio me načinom na koji vidi nogomet. Bili smo jednom u teretani pa mi je prišao i pitao me: 'Sjećaš se kako je moja Valencia igrala dobro? Moja Valencia je bila sjajna.' Ima jasnu ideju što želi od igrača. Puno radimo. Primjerice, u utorak smo počeli trenirati, pripremati se za nedjelju. Svaki dan i radimo videoanalizu. Imamo zanimljiv stožer i oni rade jako puno", ispričao je Rakitić.

"Često putujemo busom, kada nema direktne avionske veze. Istina je da jako puno vremena provodim u autobusu. Nekad je put do nekih gostovanja i sedam sati pa sedam sati natrag. To je sedam sati ako je put normalan. Ako je prometno, ni ne pitajte. Puno se smijemo na putu, kartamo, sve bude super", rekao je Rakitić i iznenadio novinara.

VIDEO Ivan Rakitić prokomentirao burne događaje u Hajduku, a nahvalio je jednog čovjeka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije