Talentirani Endrick

Real za tinejdžera isplaćuje rekordan iznos: Njegov otac postao hit zbog onog što je učinio na potpisivanju ugovora

Foto: Twitter
1/5
17.12.2022.
u 14:59

Na društvenim mrežama hit je postala fotografija Endrickova oca Douglasa koji je silno emotivno doživio potpisivanje ugovora svoga sina pa je spustio glavu na stol i tako ostao nekoliko minuta.

Aktualni europski nogometni prvak Real iz Madrida dogovorio je prelazak u svoje redove talentiranog brazilskog napadača, 16-godišnjeg Endricka, sadašnjeg člana Palmeirasa. Endrick će se "kraljevskom" klubu pridružiti u ljeto 2024. godine s obzirom na pravilo FIFA-e o zabrani igranja maloljetnika u inozemstvu.

Palmeiras i Real nisu objavili detalje ugovora, ali su naveli kako će Endrick sljedećeg tjedna posjetiti klupske prostorije u Madridu. Prema onome što su objavili mediji, španjolski klub će za mladog Brazilca ukupno isplatiti 72 milijuna eura što je rekordan transfer za igrača mlađeg od 18 godina.

A na društvenim mrežama hit je postala fotografija Endrickova oca Douglasa koji je silno emotivno doživio potpisivanje ugovora svoga sina pa je spustio glavu na stol i tako ostao nekoliko minuta. 

- U sezoni 2015./2016. gradio sam našu kuću od gipsa. Nosio sam broj dres Palmeirasa s brojem 16 na leđima, a 2022. godine moj sin debitirao je u profesionalnom nogometu s identičnim dresom, a sad je potpisao za Real Madrid sa samo 16 godina - naveo je Douglas uz fotografiju na Twitteru.

Ispunilo se tako Endrickovo obećanje da će obitelji pomoći da izađe iz siromaštva jer nerijetko njegovi roditelji nisu imali ni za hranu pa su prodavali kavu u podzemnoj kako bi preživjeli.

A iako su ga željeli još Barcelona i Chelsea, mladi Brazilac odabrao je Real poučen uspješnim iskustvom njegovih sunarodnjaka Viniciusa Juniora i Rodryga.

- Zahvaljujem Palmeirasu, prvaku Južne Amerike i klubu moga srca, što mi je ponudio sve što je potrebno da postanem ono što sam danas, pomogao da ostvarim svoje snove i poštovao moje želje i želje moje obitelji - poručio je 16-godišnjak nakon potpisa.

Video - Knoll se pohvalila brojem pratitelja: 'Ako dođemo do penala, bronca je naša'

Ključne riječi

Komentara 1

BE
Beyonder
15:52 17.12.2022.

Ak taj ima 16 godina onda sam ja po izgledu u kasnim 20-ima a imam 43

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije