u utorak U S. BRODU

Repeša uoči prvog testa: Makedonci su daleko ispred nas

košarkaši (1)
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
05.08.2013.
u 15:35

- Isprobat ćemo sve ono što smo do sada trenirali. Sigurno se nagomilalo puno umora i prerano je da bi to sve izgledalo lijepo za oči – kaže Repeša.

Hrvatski će košarkaši u utorak u 20 sati u Slavonskom Brodu odigrati prvu pripremnu utakmicu za nadolazeće Europsko prvenstvo u Sloveniji protiv Makedonije.

U susretu s osvajačem četvrtog mjesta s posljednjeg EP-a u Litvi Jasmina Repešu najviše zanima hoće li naši igrači pokazati duh zajedništva na kojemu on cijelo vrijeme inzistira i kojeg smatra jednim od preduvjeta da bi reprezentacija uopće dobro izgledala.

- Isprobat ćemo sve ono što smo do sada trenirali. Sigurno se nagomilalo puno umora i prerano je da bi to sve izgledalo lijepo za oči. Najvažnije je da vidimo koliko smo u stanju sprovesti u djelo ono što smo se dogovorili, a što još trebamo korigirati i popraviti – kaže Repeša, koji će Makedoncima suprotstaviti 12 od 14 raspoloživih igrača.

U našim redovima nema ozlijeđenih, a u konkurenciji će biti i Draper koji više ne osjeća nikakve posljedice od nedavnog stajanja na ježa i normalno trenira s ostatkom momčadi. Još uvijek ne zna u kakvom će sastavu istrčati Makedonija, koja je nedavno protiv Slovenije izgubila u posljednjoj četvrtini, nastupivši bez najvećih zvijezda Antića i McCalebba.

Repeša kaže kako prvenstveno razmišlja o nama i kako ga Makedonci ne zanimaju previše, ali ipak podvlači kako je riječ o veoma kvalitetnoj i iskusnoj momčadi.

- Ako se gleda natjecateljska forma, Makedonci su sigurno daleko ispred nas, jer su dosad već odigrali najmanje četiri utakmice. Gledao sam ih protiv Slovenije i zaista igraju dobro – nastavlja Repeša.

Već u srijedu naši će košarkaši odigrati još jednu prijateljsku utakmicu protiv Makedonije u Zagrebu, ali zatvorenog tipa. U četvrtak putuju na turnir u francuski Strasbourg gdje ih očekuju Nijemci, Francuzi i Grci.

>> Tomić otišao na romantični izlet, Ukić se igrao s djecom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije