MEĐURELIGIJSKA SOLIDARNOST

Ribery: Iako sam musliman, i dalje slavim Božić

Franck Ribery
AFP
23.12.2009.
u 10:39

Njemački je Bild u predbožićno vrijeme donio priču o najvećoj zvijezdi münchenskog Bayerna, Francuzu Francku Riberyju, kojeg ističe kao dobar primjer za međureligijsku solidarnost.

Bayernov je nogometaš, kao što je poznato, zbog supruge Wahibe, porijeklom Alžirke, prešao na islam. Uzeo je i muslimansko ime Bilal i svaki se dan pet puta moli. No, nije zanemario ni svoju nekadašnju vjeru.

- Slavim i Božić s cijelom svojom obitelji. Moji su roditelji vrlo tradicionalni. Iako sam  prešao na islam, i dalje poštujem kršćansku religiju svoje majke i oca. A i za moje kćeri Hiziyu i Shahinez je vrlo lijepa i važna tradicija dobivanja božićnih darova. To im ne bih mogao oduzeti - rekao je Ribery.

A za Božić francuski nogometaš ima samo jednu želju.

- Želim da moje koljeno izdrži sve napore i da budem u mogućnosti zaigrati za Bayern što je moguće prije.

Ključne riječi

Komentara 2

IN
inspektor
19:37 23.12.2009.

neka radi sta hoce, koga to jos zanima

II
izvor istine
22:33 23.12.2009.

cuj smijesno napisanog teksta zbog supruge prihvatio islam i moli se 5 puta dnevno.Pa zar svaki koji se ozeni muslimankom prelazi na islam.ne pisite na pamet.Covjek je citao o islamu i zbog licno sebe presao je na islam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije