Gorica – Rijeka

Rijeka danas od Hajduka može preuzeti prvo mjesto u HNL-u

Rijeka i Dinamo sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
14.09.2024.
u 17:00

Pred ovaj susret kvarnerska se momčad oprostila od Veldina Hodže, koji će karijeru nastaviti u redovima ruskog Rubina iz Kazanja. Osim njega, otišao je i veznjak Emmanuel Banda, s kojim je klub sporazumno raskinuo ugovor.

Nakon najvećeg hrvatskog nogometnog derbija, onog između Dinama i Hajduka, šesto kolo HNL-a nastavlja se današnjim susretima Istre 1961 i Lokomotive (17.30 sati) te Gorice i Rijeke (20 sati).

Ovaj posljednji susret najavio je trener domaće momčadi Rajko Vidović:

– Dolazi, uz Dinamo, možda najbolja momčad u ligi. Rijeka igra brz, dobar nogomet. Promijenili su neke igrače, doveli nekoliko pojačanja, bit će to zahtjevna utakmica. Vjerujem da ćemo odigrati dobro i kvalitetno, mislim da smo do sada pokazali da možemo parirati svima i da smo nezgodni za svakog suparnika kada smo kompletni.

Optimizam se širi i u riječkom taboru u kojemu nakon reprezentativne stanke momčad putuje u Veliku Goricu i traži povratak pobjedama. Trener Radomir Đalović za vrijeme pauze pokušao je uvesti neke novine u igru.

– Reprezentativnu stanku iskoristili smo da još malo jače treniramo, da se još bolje uigramo i da nove igrače implementiramo u našu momčad. Gledamo malo i vremensku prognozu, uvjeti sigurno neće biti idealni pa se moramo što prije prilagoditi terenu i zahtjevima teške utakmice. Gledao sam svaku utakmicu Gorice. Do ozljede Mikanovića igrali su u jednom sustavu, nakon toga igraju u drugom. Pitanje je pristupa, dana, naše energije koja mora biti na razini. Stabilna su i čvrsta momčad koja je protiv Dinama igrala dobro, pobijedila Šibenik, tako da nas očekuje težak zadatak.

Pred ovaj susret kvarnerska se momčad oprostila od Veldina Hodže, koji će karijeru nastaviti u redovima ruskog Rubina iz Kazanja. Osim njega, otišao je i veznjak Emmanuel Banda, s kojim je klub sporazumno raskinuo ugovor.

Inače, nakon jučerašnjeg slavlja Hajduka nad Dinamom, Rijeka bi pobjedom preuzela prvo mjesto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije