NA ŠUBIĆEVCU

Rijeka minimalno pobijedila Šibenik, Čop tri puta pokušao 'škarice', zaigrao je i Halilović

Šibenik i Rijeka sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/6
Autori: Edi Džindo, Hina
16.07.2022.
u 23:11

Dodajmo kako je Šibenik odlučio donirati zaradu od ulaznica za obnovu uništenih područja u požaru, a utakmicu je pratilo nešto više od 1.600 gledatelja.

U trećem dvoboju prvog kola Prve HNL Rijeka je na Šubićevcu pobijedila momčad Šibenika s minimalnih 1:0 i tako se izjednačila s Osijekom i Dinamom s tri boda na kontu.

16.07.2022., stadion Subicevac, Sibenik - SuperSport HNL, 01. kolo, HNK Sibenik - HNK Rijeka. Mario Vrancic Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

Pogodak odluke na Šubićevcu postigao je Jorge Obregon u 74. minuti. Domaćin je u 83. minuti mogao izjednačiti, no Duje Čop je pogodio vratnicu.

Bio je to okršaj momčadi koje su uvelike izmijenile sastave u odnosu na prošlu sezonu. Rijeku su napustili Hrvoje Smolčić, Robert Murić, Josip Drmić, Domagoj Pavičić i Darko Velkovski, nema niti trenera Ivana Tomića. Momčad sada vodi Dragan Tadić, a kao pojačanja su dovedeni Matej Mitrović, Mateo Pavlović, Mario Vrančić, Pablo Alvarez i Alen Halilović.

16.07.2022., stadion Subicevac, Sibenik - SuperSport HNL, 01. kolo, HNK Sibenik - HNK Rijeka. Alen Halilovic Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

I Šibenik se rastao s velikim brojem igrača. Šibenski prvoligaš dobio je i novog trenera. Riječ je o Damiru Čanadiju (52), Austrijancu hrvatskih korijena.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, niti previše igre. Rijeka je imala ima blagu prednost u posjedu loptu, međutim nije bilo previše uzbuđenja. Domaćin je prvi udarac u okvir gola imao u 51. minuti kada je pucao Čop, no Labrović je bio siguran. Šest minuta kasnije Rijeka je imala sjajnu priliku, pucao je Haris Vučkić, no Lovre Rogić je sjajno reagirao.

Rijeka je povela u 74. minuti pogotkom Jorgea Obregona koji je zabio glavom nakon odličnog ubačaja Ampema. Domaćin je u 83. minuti mogao izjednačiti, no Duje Čop je pogodio vratnicu. 

16.07.2022., stadion Subicevac, Sibenik - SuperSport HNL, 01. kolo, HNK Sibenik - HNK Rijeka. Duje Cop Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

Dodajmo da je Čop čak tri puta pokušao udarac 'škaricama' na susretu, no nijednom mu nije pošlo za rukom. Za Rijeku je u 71. minuti u igru ušao bivši igrač Dinama, Barcelone i Milana Alen Halilović koji je i započeo akciju za pogodak,

Dodajmo kako je Šibenik odlučio donirati zaradu od ulaznica za obnovu uništenih područja u požaru u blizini Šibenika, a utakmicu je pratilo nešto više od 1.600 gledatelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije