ŠOKANTAN RAZLAZ

Rijeka na bizaran način smijenila Sopića. Javio se za Večernji i evo što nam je rekao nakon otkaza

Željko Sopić više nije trener HNK Rijeke
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
13.08.2024.
u 13:14

"HNK Rijeka zahvaljuje Željku Sopiću na svemu što je učinio za klub i želimo mu puno sreće u nastavku trenerske karijere", navode na klupskim stranicama

"Odlazimo na noge Elfsborgu u četvrtak s jednim ciljem, a to je pobjeda i prolaz u daljnju fazu natjecanja. Znamo da su drukčija momčad kad igraju kod kuće i gledali smo zadnju njihovu domaću utakmicu koju su pobijedili s 2:1. Ne mijenjaju previše svoj stil igre", rekao je danas na presici trener Rijeke Željko Sopić uoči uzvratne utakmice trećeg kola Europske lige protiv Elfsborga (na Rujevici je bilo 1-1).

A onda šok. Sopić, koji je u prvih pet utakmica sezone ostvario dvije pobjede i tri remija, nakon presice dobio je otkaz. O. K., ne može se reći da je Rijeka oduševila. Daleko od toga jer je zapravo jedino protiv Lokomotive prikazala svoj najbolji nogomet, ali predstave ispod nivoa riječke momčadi ne bi trebale biti razlog otkaza jer sezona je praktički tek počela i momčad se uigrava.

"HNK Rijeka zahvaljuje Željku Sopiću na svemu što je učinio za klub i želimo mu puno sreće u nastavku trenerske karijere", navode na klupskim stranicama. 

Ovako nešto u Rijeci se događa već drugu sezonu zaredom da uoči velike europske utakmice na početku sezone ostaju bez trenera. Doduše, prošle sezone to je ispalo još bizarnije jer nakon što su ga nazvali, sadašnji trener Dinama Sergej Jakirović doslovno je s plaže odjurio autom u Zagreb na potpis za Dinamo, a da nitko ništa nije znao. Tri dana prije utakmice protiv Lillea!

– Nakon konferencije za novinare zvao me sportski direktor Darko Raić-Sudar i rekao za otkaz. Nismo još ništa potpisali, ni sporazumni raskid, ni ništa, tako da je to sve u najboljem redu. S druge strane klub je to odlučio i to je to. Nisam ovo očekivao, ali vjerojatno ću u karijeri dobiti još x otkaza. No ovaj je najbezbolniji jer ne odlazim zbog loših rezultata, odlazim uzdignute glave zbog svega što sam napravio s Rijekom. Mogu samo zahvaliti igračima i navijačima na svemu.

 

Sad se postavlja pitanje što se događa s direktorom Darkom Raićem-Sudarom, a pogotovo Damirom Miškovićem, odnosno na kakav to način on vodi klub? Koji je razlog otkaza? Je li možda Sopić na presici rekao nešto što nije smio? Sve to znaju samo njih dvojica. Igrači Rijeke sad trebaju prebroditi ovaj šok i potpuno se okrenuti uzvratu s Elfsborgom, na čelu sa Sopićevim bivšim pomoćnikom Radomirom Đalovićem kao novim trenerom aktualnog hrvatskog doprvaka.

Komentara 7

FR
freeshooter
15:35 13.08.2024.

...ovo je sasvim logično i već duže meni očekivano... već sam i bio pisao, kako je i padala igra Rijeke... Sopa nebude tebe Miško još dugo držao, koliko bezveze melješ na svaki loš rezultat.. Miško smiren i profinjen bude doveo nekog bližeg sebi, ako nemože Keka, bude to Krznar, naš profesor... ajde, da Rijeka proigra, ovo je negledljivo... jer jedini razlog i je igra... Sopić je ispuhan, sve njegovo se može sažeti u horuk rezultatu i motiviranju, na duže nema tu dovoljno znanja i stručnosti, već od kraja prošle sezone igra Rijeke je u padu... Miško više nije mogao čekati niti dana, kredita više nije bilo...

Avatar CUBE
CUBE
14:56 13.08.2024.

Ovi tkz. sportski direktori zlo našeg nogometa. Raić se sudara samo ne znamo s kim, u Splitu Kalinić se kali samo ne znamo do kad

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
14:29 13.08.2024.

ajde, angažirat će ga dinamo i jakirović na nekoj poziciji, ionako su i do sada dobro surađivali... nitko se ne nervira zbog ovoga...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije