Konačan rasplet?

Brozović se dogovorio s Al Nassrom. Vatreni odlazi po golemu zaradu, a dobiva i Dinamo

Serie A - Inter Milan v Fiorentina
Foto: Daniele Mascolo/REUTERS
1/4
29.06.2023.
u 22:12

Fabrizio Romano tvrdi kako je saga konačno gotova, a hrvatski reprezentativac seli u Saudijsku Arabiju gdje ga čeka nekoliko europskih nogometnih zvijezda. Osim toga donosi i pojedinosti ugovora, prema kojemu bi

Talijanski transfer insajder Fabrizio Romano tvrdi kako je Marcelo Brozović pristao na prijedloge saudijskog Al Nassra. Podsjetimo nudili su 23 milijuna eura Interu i 20 milijuna eura po sezoni samom igraču uz ugovor na tri godine.

Brozović je prema navodima talijanskim medija to odbio i tražio 30 milijuna uz ugovor na dvije godine. Prema pisanju Romana, postignut je usmeni dogovor i još treba potpisati ugovore. Liječnički pregledi trebali bi uslijediti u petak. Dodaje i kako su Saudijci prihvatili sve njegove uvijete. Riječ je o ukupno 100 milijuna eura uz ugovor do 2026. godine.

GALERIJA Hrvatska poražena u finalu Lige nacija: Španjolci precizniji s bijele točke

Serie A - Inter Milan v Fiorentina
1/59

Podsjetimo, Gazzetta dello Sport pisala je kako je trener Barcelone sam Xavi Hernandez osobno zvao Brozovića i rekao mu kako žele da dođe u Kataloniju. Ističu i kako je to opcija kojoj je sam igrač skloniji, ali isto tako su dodali kako su Saudijci stigli u Zagreb da pokušaju sklopiti posao sa hrvatskim reprezentativcem.

VEZANI ČLANCI:

Barcelona je prema navodima Munda Deportiva nudila 15 milijuna eura odštete i osam milijuna godišnje zarada, na što Inter koji je tražio 20 milijuna nije pristajao. Pisali su kako katalonski klub nastoji pregovarati, no kako isto čine i iz Al Nassra. Problem s kojima se suočava Barcelona jest manjak financija, što bi značilo prodaju više igrača kako bi mogli ostvariti transfer.

Već se pisalo kako bi od idućeg Brozovićevog transfera Dinamo trebao dobiti 10 posto i naknadu FIFA-e. Iz zagrebačkog kluba Brozović je otišao 2015. godine. Sada bi hrvatski prvak trebao zaraditi 2.3 milijuna eura od ukupno 23 milijuna odštete koju dobiva Inter, a kada se tome pribroji FIFA-ina naknada za solidarnost u iznosu od oko 560 tisuća eura, zarada se penje na 2.86 milijuna.

Navode španjolskih i talijanskih medija te Romana, Brozović i njegov tim još nisu niti potvrdili niti opovrgnuli, stoga službenu potvrdu o postojanju dogovora, kao i navedenim detaljima ugovora, treba još pričekati.

VIDEO Što je to govorio Luka Modrić na suđenju Mamićima

 

Komentara 4

DU
Deleted user
22:49 29.06.2023.

Kuku lele, došlo do tektonskih poremećaju u transferima igrača, Hrvate traže Arapi i ne pitaju za cenu a ovi moji uglavnom završavaju u Istambulu kod predaka no medalje imaju svoju težinu to se mora priznat

SL
slavenZadravec
22:03 29.06.2023.

Nadam se da vijest nije točna. Naime, sudjelovati u promociji države / režima koji ženama niječe osnovna ljudska prava je sramoćenje vlastitog imena i ugleda. Kako bi pogledao u oči vlastitim kćerima ako bi ga jedanputa pitale o tome?

GR
Greben
22:29 29.06.2023.

Slazem se u potpunosti s tobom! Medjutim, svota je ogromna, a ako moze Ronaldo i jos bezbroj drugih sportasa, zasto ne bi ni on. U Veneciji su u davna vremena - za vrijeme Marca Pola - rekli da ”novac ne smrdi”. A jos nisam cuo da je netko iz ”visokih krugova” optuzio npr. Ronalda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije