Cibona vs Artland

Rozić: Već mi je muka, vrijeme je da skinemo europsko prokletstvo

'13.01.2013., KD Drazen Petrovic, Zagreb - 3. kolo ABA lige, KK Cibona - KK Szolnoki Olaj. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
30.10.2013.
u 09:27

Spahija: Nisam primijetio da moje igrače to opterećuje, a ne opterećuje ni mene. No, opterećuje klub, a moj je cilj i popraviti Cibonin imidž

Crni europski niz od 25 poraza (koš-razlika minus 366!) košarkaši Cibone pokušat će prekinuti danas (Draženova dvorana, 18 sati) protiv \"zmajeva\". Njemački Artland Dragons iz Quackenbrücka u Europskom kupu ima dva poraza, poput cibosa, i čini se izglednom prilikom za skidanje velikog tereta s leđa.

- Već mi je dosta tog odbrojavanja, stvarno mi je muka i vrijeme je da se s Cibonina imena skine to prokletstvo.

Idealna prilika

Kazao je to kapetan cibosa Marin Rozić svjestan da je prilika idealna. Osim što im u goste dolazi jedna od slabijih momčadi skupine, Cibona ima dobru psihološku platformu za uzlet.

- Nekako mi je život ljepši nakon pobjede nad Cedevitom. Tu utakmicu označili smo kao prekretnicu jer smo bili u nimalo lijepoj situaciji pa je ta pobjeda za nas poseban podražaj. Nadam se da smo shvatili da je napad promjenjiva varijabla, ali da moramo stalno igrati takvu obranu ako želimo pobjeđivati - dodao je Rozić.

Za razliku od kapetana, prvi trener takav pritisak crnog niza ne osjeća. Nije ni čudno jer on je tek došao, a Roza je tu cijelo vrijeme, već punih devet godina.

- Ja nisam primijetio da moje igrače to opterećuje, a ne opterećuje ni mene. No, vidim da se zbrajaju porazi i taj crni niz više opterećuje klub, a jedan od mojih ciljeva jest popraviti imidž kluba u Europi.

I Kuridži je slomljen nos

Mogu li cibosi protiv Artlanda igrati borbeno kao i protiv Cedevite? Dakako, bez \"bodičeka\", a jednog je, laktom, izveo i Rozić.

- Ja sam vidio taj lakat, Rozić to namjerno ne bi napravio. Bila je to refleksna reakcija nakon koškanja koja su prethodila i činjenice da je Zubčić laktom pogodio Šarića i slomio nos Kuridži, no ja to ne opravdavam - objasnio je Spahija.

Njegova kolegu s Cedevitine klupe Jasmina Repešu također očekuje ogled s njemačkim klubom, ali u Oldenburgu, kod bivšeg euroligaša, koji u Bundesligi ima omjer 4-1.

I dok Dragonsi imaju čak sedam Amerikanaca i Oldenburg ima sedam stranaca, ali \"samo\" pet Amerikanaca te po jednog Srbina (Aleksandrov) i Talijana (Crosariol).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije