ČETVRTFINALE SP-a u turskoj

Rudy Gay: Turska je fantastičan grad

Litva - Argentina (1)
Foto: Reuters
1/3
10.09.2010.
u 14:21

Amerikanci su slomili otpor Rusa zahvaljujući Kevinu Durantu koji je zabio 33 koša, a Litavci su dominirali obranom i potpuno razbili Argentince.

Amerikanci su u četvrtfinalu SP-a pobijedili Ruse (89:79), a Litavci su deklasirali Argentince (104:85).

– Ovo je iznad svih mojih očekivanja – priznao je litavski izbornik Kestutis Kemzura.

Uz samo sedam koševa dvostrukoga prvog strijelca prvenstva Scole i šut za tricu 0-9, Argentinci su već na poluvremenu zaostajali 20 koševa (30:50), a sve je bilo gotovo u 25. minuti (36:66).

Litavci su dominirali trkom, obranom i preciznošću, a mnogo stariji Argentinci očito su se energetski ispraznili. Formula je i u sedam litavskih dvoznamenkastih igrača (Jasaitis 19, Kleiza 17, Pocius 16, Delininkaitis 16...). Za Argentince je Delfino ubacio 25, a Scola 13.

Amerikanci su slomili otpor atletskih Rusa zahvaljujući Kevinu Durantu (33 koša) i mnogo većem broju osvojenih lopti (14-2).

– Durant je konj kojeg ću i dalje jahati – najavio je subotnji polufinale s Litvom američki izbornik Mike Krzyzewski, koji vjerojatno nije vidio što jedan od najboljih strijelaca njegove momčadi, Rudy Gay, kaže o Turskoj.

- Turska je odličan grad! Oduševljen sam ovdje i jednostavno uživam - izvalio je Rudy pred litavskim novinarima.

Gay je inače zvijezda Memphis Grizzliesa, a ovog ljeta je potpisao novi, petogodišnji ugovor vrijedan 82 milijuna dolara. Da barem nešto uloži u školovanje...

Polufinalni susreti igraju se u subotu, 11. rujna. U 18 sati igrat će Turska i Srbija, a druga je utakmica u 20.30. Finale (20.30) i susret za treće mjesto (18) igraju se u nedjelju.

Četvrtfinala:

Španjolska – Srbija 89:92

Turska – Slovenija 95:68

SAD – Rusija 89:79

Argentina – Litva 85:104

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije