ČETVRTA MEDALJA

Ruiwu Tan osvojio zlato u paru na Europskom prvenstvu

Ruiwu Tan (1)
Goran Stanzl/Pixsell
Autori: mp/VLM, dm
13.10.2013.
u 19:15

Kinez sa hrvatskom putovnicom Ruiwu Tan (30) osvojio je na europskom prvenstvu u Austriji svoju četvrtu medalju.

Hrvatski stolnotenisač Ruiwu Tan u paru s Poljakom Zeng Yi Wangom osvojio je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Austriji. Tan i Wang su u finalu svladali domaći par Roberta Gardosa i Daniela Habesohna s 4:1 u setovima (11:6, 13:11, 8:11, 11:8, 11:8).

Kinez sa hrvatskom putovnicom Ruiwu Tan (30) osvojio je na europskom prvenstvu u Austriji svoju četvrtu medalju. Na Europskom prvenstvu u Beogradu 2007. godine osvojio je srebro u igri parova (sa Poljakom Blaszcykom), te ekipno srebro, a prošle godine u Herningu bio je srebrni u pojedinačnom dijelu natjecanja izgubivši u finalu od Njemca Timo Bolla. Pažnju na sebe skrenuo je kao petnaestogodišnjak kada je na Igrama mladih u Moskvi osvojio prvo mjesto pobijedviši u finalu Ryua Seunga Mina, kasnijeg olimpijskog pobjednika. Kao junior bio je prvak Azije. No, kako je u Kini velika konkurencija za igranje u seniorskoj reprezentaciji odlučio je sreću potražiiti u drugoj zemlji. Ništa novoga jer velik broj njegovih sunarodnjaka igra za druge zemlje na svim kontinentima.

Tako je 2004. godine potpisao za Večernji list, a godinu dana kasnije dobio je i hrvatsko državljanstvo i već u prvom nastupu za Hrvatsku na velikom natjecanju osvojio je dvije medalje u Beogradu. za Hrvatsku je nastupio na olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine kada je ispao u četvrtfinalu od Kineza Liqina  Najbolji plasman na svjetskog rang ljestvici imao je u 2009.  godine kada je bio 32. igrač svijeta.

Sa Kinezom s poljskom putovnicom Zeng Yi Wangom igrao je i lani. No, tada su na europskom prvenstvu zaustavljeni omdah  u prvom kolu od Bjelorusa Samsonova i Platonova. Tan ove sezone igra za ruski Jekatarinburg, zajedno sa Zoranom Primorcem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije