STARTAT ĆE PRVI

Sainz najbrži u kvalifikacijama Meksika

Mexico City Grand Prix
CARLOS PEREZ GALLARDO/REUTERS
27.10.2024.
u 13:00

Na Autodromu Hermanos Rodriguez, koja se nalazi na oko 2200 m nadmorske visine, Španjolac je bio brži od svjetskog prvaka Formule 1 Maxa Verstappena (+0,225 sekundi) u Red Bullu i McLarena Landa Norrisa (+0,314).

Vozač Ferrarija Španjolac Carlos Sainz započet će utrku Formule 1 za Veliku nagradu Meksika s pole positiona, budući da je bio najbrži u kvalifikacijama na stazi u Mexico Cityu.

Na Autodromu Hermanos Rodriguez, koja se nalazi na oko 2200 m nadmorske visine, Španjolac je bio brži od svjetskog prvaka Formule 1 Maxa Verstappena (+0,225 sekundi) u Red Bullu i McLarena Landa Norrisa (+0,314).

Četvrto mjesto zauzeo je Charles Leclerc iz Ferrarija, a dvojac iz Mercedesa George Russell i Lewis Hamilton krenut će s pete i šeste pozicije.

Za Sainza, koji je nedavno završio drugi u Teksasu, to je bio prvi pole ove godine i ukupno šesti. Sretan je bio i Verstappen koji je dan ranije morao promijeniti motor za završni trening i kvalifikacije.

Domaći heroj Sergio Perez doživio je još jedno razočarenje pred meksičkim navijačima, a vozač Red Bulla morao se zadovoljiti tek 18. mjestom na gridu u svojoj devetoj domaćoj utrci. Samo jedno mjesto ispred Pereza je McLarenov vozač Oscar Piastri.

U poretku Svjetskog prvenstva Verstappen vodi pet utrka i dva sprinta prije kraja sezone, 57 bodova ispred svog progonitelja Norrisa. U prvenstvu konstruktora McLaren već ima 40 bodova ispred Red Bull Racinga, dok Ferrari sada zaostaje samo 48 bodova nakon nedavne dvostruke pobjede u Austinu.

Utrka za Veliku nagradu Meksika na programu je u nedjelju od 21 sat.

>> Koje nekretnine posjeduje Zlatko Dalić? Izbornik Hrvatske novac je uložio u luksuzne zgrade

Mexico City Grand Prix
1/19
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije