Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLASTICA BEZ GOLOVA ZADOVOLJILA TALIJANE

San Siro oduševio se i - nulom!

Inter Barcelona
Reuters
17.09.2009.
u 13:10

Taktičko nadmudrivanje Josea Mourinha i Josepa Guardiole uistinu je bila poslastica za prave poznavatelje nogometa. Šahovska partija od desetak poteza rezultirala je remijem koji je na kraju više zadovoljio domaćina.

Jedna od svjetskih modnih prijestolnica živjela je ovih dana svoj uobičajeni ritam. Po ničemu se nije dalo zaključiti da u Milano dolazi europski nogometni prvak. Tek pokoja grupica navijača s Interovim obilježjima šetala je Piazzom Duomo na sam dan utakmice. Grad koji je jedinstven u svijetu po mnogočemu nije bio u onom raspoloženju koje smo navikli gledati u Hrvatskoj na dan velikih utakmica. Vjerojatno jer su već navikli na gostovanja velikih momčadi poput Barcelone.

No, daleko od toga da prosječni građanin Milana ne doživljava nogomet u onom ekstremnom, fanatičnom smislu. - Forza Inter! - uzviknula je starija gospođa kada je shvatila da nismo “domaći”. Gospođa ima najmanje sedamdeset godina ali je uredno navukla kompletić po posljednjoj modi sa suknjom iznad koljena jer estetika je u Milanu najvažnija stvar. Detalji koje favoriziraju oni koji sebe nazivaju modno osviještenima teško da bi “prošli” u Hrvatskoj. Posebno jer je u dućanima s "paprenom" cijenom artikala zaista teško razlikovati odjele muških i ženskih odjevnih predmeta. Netko će reći da su svjetlosne godine ispred nas ili su ipak malo zastranili...

No kada je nogomet u pitanju, znaju cijeniti prave stvari. Barceloninu izvedbu s Interom u prvom kolu Lige prvaka, unatoč remiju bez pogodaka, prepuni San Siro nagradio je ovacijama. Iako, daleko od toga da su oprostili Zlatanu Ibrahimoviću. Koliko su ga voljeli još prošle sezone, ove ga još više mrze. A taktičko nadmudrivanje Josea Mourinha i Josepa Guardiole uistinu je bila poslastica za prave poznavatelje nogometa. Šahovska partija od desetak poteza rezultirala je remijem koji je na kraju više zadovoljio domaćina.

Odvažno je Jose svoju veznu liniju postavio duboko, netipično za talijanski nogomet. Uspio je neutralizirati Xavija, fantastičnoga Barcelonina veznjaka preko kojeg kreću sve akcije katalonske momčadi. Napravio je odvažan potez koji je trebao napraviti Slaven Bilić na Wembleyju. Možda poraz od Engleske ne bi toliko bolio. Svjetske nogometne face, genijalni Messi, moćni Henry, poput zvijeri “nabrijani” Chivu... dali su poseban začin spektaklu na San Siru.

No fascinantno su brze i genijalne bile reakcije dvojice briljantnih trenera. Baš kao i način na koji Barcelona tako jednostavno čuva loptu na samo dvadesetak metara od vrata momčadi koja je lani pokorila Italiju. Jose je, uz malo sreće, pokazao da zna zaustaviti jednu od najboljih svjetskih momčadi, no Barca će i ove sezone sigurno biti glavni favorit za naslov. U to nema sumnje. Šteta što je takva predstava prekratko trajala... Bravo!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije