BRONČANA HRVATICA

Sandra nakon bronce objavila velike vijesti: Poslije Tokija bila sam tužna, mnogi bi odustali...

Paris 2024 - Athletics
Sven Hoppe/DPA
05.08.2024.
u 22:44

Zanimljivo, Elkasević je i na svojim četvrtim Igrama najbolji hitac izvela u trećoj seriji, tako je bilo i u trijumfalnim izvedbama u Londonu i Riju kao i u "nesretnom" Tokiju.

Hrvatska atletičarka Sandra Elkasević osvojila je brončanu medalju u bacanju diska na Olimpijskim igrama u Parizu s hicem od 67.51 metara. Isti rezultat, ali s boljim drugim hicem imala je i srebrna Kineskinja Bin Feng, dok je Amerikanka Valarie Allman obranila naslov osvojen prije tri godine sa 69.50 metara.

Za Elkasević je ovo treće olimpijsko odličje u karijeri, nakon zlata u Londonu 2012. i Rio de Janeiru 2016., dok je prije tri godine u Tokiju bila četvrta. Zanimljivo, Elkasević je i na svojim četvrtim Igrama najbolji hitac izvela u trećoj seriji, tako je bilo i u trijumfalnim izvedbama u Londonu i Riju kao i u "nesretnom" Tokiju.

FOTO Legendarni sportaši imaju hrvatsko podrijetlo

Paris 2024 - Athletics
1/10

- Osjećaj je predivan, dva zlata i bronca, opet me stavlja da sam najbolja diskašica "in the field" iako je Valarie Allman danas postala olimpijska pobjednica i to dvostruka, ja sam dvostruka i brončana medalja. Nakon Tokija sam bila užasno tužna, mnogi bi odustali, bio je težak povratak. No ja sam vjerovala - rekla je Sandra u razgovoru za HRT.

VEZANI ČLANCI:

- Ovo je treća medalja za Hrvatsku na Dan pobjede. Znajte Hrvati da sam dala sve od sebe, volim vas i borit ću se. I rekla sam curama, pošto me nisu pustile da pobijedim ovaj put, moram dalje. Los Angeles 2028. - vidimo se - izjavila je Elkasević. 

- Prvi hitac je bio dovoljno dobar da uđem u Top 8, drugi sam baš previše željela. Treći sam išla strpljivo do kraja, mislim da sam mogla baciti 68.50, da sam mogla osvojiti srebro, dodaje. 

Komentara 2

OX
oxymoron
23:10 05.08.2024.

Bravo Sandra!

ŠT
ŠtoReći
00:22 06.08.2024.

Čestitam,bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije