Povratak iz Portlanda

Šarić: Za rođendan su mi darovali potpisani dres mog idola Magica

'10.10.2010., savska 30, Zagreb - Kosarkaski centar Drazen petrovic. NLB liga. KK Zagreb Croatia Osiguranje - KK Radnicki. Saric Dario Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
13.04.2011.
u 10:44

- Na tom tradicionalnom dvoboju juniorskih selekcija SAD-a i svijeta bilo je mnogo skauta NBA klubova, ali rekli su nam da ne obraćamo pozornost na njih, kaže Šarić

Proslavivši 17. rođendan upravo u Portlandu, Dario Šarić bio je najmlađi sudionik Nike Hoop Summita, tradicionalnog dvoboja juniorske selekcije svijeta i SAD-a. Zagrebov nadareni košarkaš imao je sedam koševa i šest skokova (za 15 minuta).

– Nisam za sedam dana postao bolji igrač, ali sam dobio nove motive. Igrao sam protiv starijih i jedinu sam razliku osjetio u fizikalijama. Sve se radi uz veću snagu i pri višoj brzini. Po fizikalijama prednjačio je Kongoanac Bismack Biyombo koji je sa 12 koševa, 11 skokova i 10 blokada upisao prvi triple-double u povijesti ove utakmice.

Zemljić pokazao najviše

Otkako se ova utakmica igra (od 1995.) Hrvati su imali najviše predstavnika (12), jednoga više od Srba. Od hrvatskih talenata igrali su Zemljić, Miličić, Nicević, Longin, Kartelo, Šundov, Popović, Ukić, Ugrinoski, Zubčić i lani Dukan. Najdojmljiviji su bili Dubravko Zemljić 1995. (22 koša za 23 minute), Tomislav Zubčić 2009. (17 koševa za 19 minuta) i Marko Popović 2000. (11 koševa i četiri asistencije za 17 minuta). Najveću minutažu dobio je Ukić (28 minuta).

Dario se u Zagreb vratio s originalnim dresom Magica Johnsona s njegovim potpisom.

Kombijem u Rijeku

– Ljepši dar za rođendan nisam mogao dobiti jer Magic mi je idol. Dobio sam to od predstavnice Nikea za Europu.

Najbolji svjetski juniori bili su u izlogu u kakvom je svojedobno primijećen i Nowitzki.

– Gledali su nas brojni NBA skauti, no rečeno nam je da na njih ne obraćamo pažnju. Porazgovarao sam jedino s gospodinom Dukanom koji se zna s mojim ocem iz igračkih dana.

Sa zagrebašem posuđenim u Dubravu pričali smo dok se kombijem vozio u Rijeku, na utakmicu protiv Kvarnera.

– U Portlandu nismo baš izlazili, jedinu slobodnu večer imali smo nakon utakmice, no ja nisam htio izaći van zbog ove utakmice. A u četvrtak već igram u Šibeniku za juniore Zagreba, na polufinalnom turniru prvenstva Hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije