Zajedno od početka

Šarlija u AIK-u zamijenio svog prijatelja Turinu

'12.01.2006., Stadion Maksimir, Zagreb - Trening NK Dinamo. Marko Sarlija, Ivan Turina.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
'Davor Puklavec/PIXSELL'
18.06.2013.
u 10:00

– S Ivanom sam išao u Dinamovu školu, znamo se od kada smo bili djeca, dakle posljednjih 20 godina – ispričao je Šarlija (31) te kazao kako su se čuli do njegova posljednjeg dana.

Lijepa priča odvija se ovih dana na sjeveru Europe, gdje vratar Marko Šarlija čini sve kako bi među vratnicama AIK-a mjesec i pol dana nakon smrti zamijenio svog prijatelja Ivana Turinu. Zajedno su učili vratarski zanat, putevi su im se ispreplitali u prvoj momčadi plavih, družili su se i izvan terena, te su u kontaktu bili do posljednjeg Turinina dana...

Čuli smo se svaki dan

– S Ivanom sam išao u Dinamovu školu, znamo se od kada smo bili djeca, dakle posljednjih 20 godina – ispričao je Šarlija (31) za tamošnji Sportbladet te kazao kako su se čuli do njegova posljednjeg dana.

– S Turinom sam razgovarao gotovo svaki dan, ispričao mi je sve o Švedskoj i AIK-u, a ovo što se dogodilo velika je tragedija. Iako mi nije lako, život mora ići dalje... Dat ću sve od sebe da zadovoljim na probi u AIK-u, želim ostati ovdje! – dodaje vratar koji je bio Dinamu od 15. do 25. godine kada je otišao u azerbajdžanski Baku, a lani je branio za ciparski Ethnikos. Na probi u Škotskoj je impresionirao, igrao je i pripremne utakmice.

– Dečko je fantastičan, tih, skroman i posve spreman – kazao je trener vratara Lee Baxter, a glavni skaut Šveđana Björn Wesström dodao:

– Njegov životopis je odličan, a vidjet ćemo hoće li ostati nakon tjedan dana probe. Inače, preporuku smo dobili iz Dinama.

Turina je bio velik čovjek

Hajdukov sportski direktor Jens Andersson, koji je u Poljud stigao iz tog švedskog kluba, kaže:

– Ivan je bio prvi igrač kojeg sam doveo u AIK, a bio je i zadnji kojem sam kao sportski direktor produljio ugovor. Puno smo razgovarali o hrvatskom nogometu, bio je velik igrač ali i fantastična osoba – rekao je Andersson. Šveđani su se interesirali i za Filipa Lončarića, također bivšeg Dinamova vratara, no nisu ostvareni daljnji kontakti. Prema svemu, i ovo je dokaz koliko je jak dojam ostavio Ivan u glavnom gradu Švedske. Uspije li Šarlija izboriti mjesto, bit će to nastavak priče, odjenut će prijateljev dres, koji je on prerano skinuo...

>> Jens Andersson: Turina je bio veliki igrač i čovjek

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije