Daleko je Afrika

Savez gubi 20 milijuna eura, Dudu drugi SP

'09.08.2009., zagreb, okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije u hotelu sheraton prije puta u minsk i utakmice sa bjelorusijom. vlatko markovic i eduardo. Snimio Luka Klun/Vecernji list'
'Luka Klun/Vecernji list'
09.10.2009.
u 09:09

Nesaglediva šteta nastala bi u Kući nogometa da Hrvatska ne izbori nastup na SP-u. Grubo procijenjeno, HNS bi izgubio najmanje 20 milijuna eura, od Fife i od budućih sponzora, što je manje prihvatljivo od srozavanja ugleda u nogometnom svijetu.

Ugled se može vratiti jednom velikom pobjedom, a za takav novac treba "krvariti" godinama.

Bar 10 milijuna od Fife
Dok je nada još živa, nije umjesno postaviti pitanje odgovornosti za neuspjeh u kvalifikacijama. Ali, krenu li stvari po zlu, Vlatko Marković i Slaven Bilić već bi večeras mogli biti suočeni s neugodnim pitanjima.

Prije tri godine, plasman na SP jamčio je HNS-u sedam milijuna eura (milijun za odlazak u Njemačku, te po dva za svaku utakmicu u skupini), dok je proboj na EP 2008. minimalno osigurao Kući nogometa 7,5 milijuna eura.

Nagađa se kako će nagrada za Južnu Afriku biti najmanje 10 milijuna eura, što odmah veže jednako toliko sponzorskoga novca. Ne bude li SP-a, Marković će morati klečati pred Todorićem, Mudrinićem, Drkom i Prkom...

Izostanak sa SP-a pogodio bi i igrače, ponajprije zvijezde HNL-a, Lovrena, Mandžukića, Sharbinija...

Igračima cijena ne bi rasla
Jer bi im cijena značajno porasla nastupe li na najvećoj smotri, a ovako bi neki od njih mogli otići već ove zime. Mandžo je uvijek prva opcija za prodaju. Na kraju, najveći gubitnik bio bi Eduardo. Ne ode li Hrvatska na SP, treći put ostao bi bez velikog natjecanja.

Komentara 4

MI
mirUsvijetu
11:41 10.10.2009.

Dajte ljudi, zbijte redove i odigrajte za Eduarda. Nepravdom nije otišao na prošlo SP, zbog ozljede nije na EP koje je praktički sam izborio...Na ovo SP mora otići. Zaslužio je...

HA
Hamiclar
09:25 10.10.2009.

drkom i prkom hahahahahahahahahaha a zaozbiljno, tog markovica bi se više moglo maknut išli na sp ili ne, zar u nas ama baš svatko mora umrijet na fotelji ???

MA
maraton
11:20 10.10.2009.

Zašto su mnoge poslali u mirovinu sa 40-45 godina a ovi fosil još radi i to za koje pineze?Na slici izgledaju ka did i praunuk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije