PARAOLIMPIJSKE IGRE

Schönfelder na putu rekorda

Vancouver 2010
Reuters
19.03.2010.
u 19:59

Njemački 39-godišnji skijaš Gerd Schönfelder osvojio je na 10. Paraolimpijskim igrama u Vancouveru svoju treću zlatnu medalju na tom natjecanju.

Nakon zlata u veleslalomu i srebra u slalomu, Schönfelder je osvojio najsjajniju medalju i u superveleslalomu, završivši utrku u vremenu 1:20.11.

Bila je to za njemačkog skijaša, rodom iz Kulmaina (iz Bavarske), njegova 21. osvojena medalja na Paraolimpijskim igrama i 15. zlatna. Tako je Schönfelder prestigao Franka Höflea (skijaša-trkača) na mjestu najsupješnijih njemačkih paraolimpijaca svih vremena.

Više zlatnih medalja od Schönfeldera u njemačkim okvirima skupio je tek Reinhild Möller (njih 16 u rasponu od 1984. do 2006.).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije