NADA IZ BORDEAUXA Neće biti zapreka nastupu za hrvatsku reprezentaciju

Sertić će, poput Drogbe, odbiti selekciju Tricolora

22.05.2009.
u 08:45

Čak i ako izbornik francuske selekcije U-20 Erick Mombaerts pozove Gregorya Sertića za nadolazeći turnir u Toulonu, to još, prema Fifinim propisima, ne bi bila zapreka da nadareni vezist Bordeauxa zaigra za A reprezentaciju Hrvatske.

Kad god Gregory igra, Bordeaux pobjeđuje


Gregory Sertić odigrao je ovoga proljeća pet utakmica za Bordeaux i svih pet girondinci su pobijedili: Guingamp 4:2, Rennes 3:2, Sochaux 3:0, Valenciennes 2:1 i Le Mans 3:2. Gregory bi mogao biti prvih Hrvat s naslovom prvaka u ligi Petice nakon 2005. godine kada je R. Kovač slavio s Bayernom. (td)


Pripremljen na zamku
Biliću i Srebriću jedini bi posao mogao pokvariti izbornik tricolora Raymond Domenech. Njegov je običaj u prijateljskim utakmicama isprobavati veliki broj kandidata, uglavnom momaka afričkoga podrijetla, Marokance, Alžirce, Senegalce, Bjelokošćane... Ako i ne zadovolje kriterije za francusku vrstu, oni samo jednim nastupom za tricolore automatski gube pravo nastupa za svoju domovinu.

No, Gregory Sertić već je pripremljen na takvu zamku, kao što je svojedobno bio Didier Drogba kada su ga Franuzi vrbovali. Dakle, kada mladi Hrvat bude dobio hrvatsku putovnicu, Bilić mu samo treba uručiti poziv. I dobit će veliko pojačanje.

Gregory Sertić školovan je od 13. do 16. godine u bazi francuske reprezentacije, Clairefontaineu, a nogometno je formiran u Bordeauxovoj školi, koju je utemeljio Ante Mladinić. Jedan od Gregoryevih trenera, Pierrot Labat, prvo je poglavlje svoje knjige posvetio upravo slavnome hrvatskom treneru, svome učitelju.

Nećemo ga oteti
Kako nam kažu posrednici u poslu sa Sertićem, Herve Rousseau i Ivica Balenović, Francuzi za sada ne rade pritisak na Sertića.

- Izbornik Mombaerts najavio je da će Gregory biti na njegovoj listi, no to neće utjecati na njegovu odluku da zaigra za Hrvatsku. Jer, Francuzima nije bio zanimljiv dvije godine, otkad je zaigrao za selekciju U-17 na jednom turniru u Turskoj. Od tada nije imao nikakav kontakt s Francuskim nogometnim savezom - kazao je Balenović.

Vjerujete kako bismo ga mogli “oteti” takvoj nogometnoj velesili?

- To ne bi bila otmica, nego odluka Gregorya i njegovoga oca! - zaključio je Balenović.

Tata Jean, čiji je pokojni otac Milan iz Kamenice Brinjske, život je posvetio sinovoj karijeri i živi s njim u Bordeauxu, dok majka Sylvie i braća Nicola i Jerome žive u Parizu. Jean tvrdi kako mu je sin još davno kazao da mu je životna želja zaigrati za domovinu svoga djeda.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije