TEŠKA OZLJEDA

Marko Kopljar neće igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre

08.01.2016., Ivanic Grad - Pripremna utakmica Hrvatske rukometne reprezentacije protiv Slovenije uoci Europskog prvenstva u Poljskoj. Marko Kopljar. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
20.02.2016.
u 12:00

Luka Stepančić i Mario Vuglač ozlijeđeni su, a Denis Buntić, koji ne igra loše za poljski Kielce, nekako nije u kombinacijama novog izbornika.

Pehovi koji su pratili Željka Babića, izbornika muške rukometne reprezentacije, uoči i za Europskog prvenstva u Poljskoj na kojem je Hrvatska osvojila brončanu medalju, nastavljaju se i dalje. Nešto manje od dva mjeseca do kvalifikacijskog turnira u danskom Herningu za odlazak na Olimpijske igre u Rio ozlijedio se Marko Kopljar, kapetan reprezentacije i jedan od bitnih igrača prve postave.

Ozljeda na istom koljenu

– Nakon jučer obavljene magnetske rezonancije i liječničkog pregleda u Barceloni utvrđeno mi je istegnuće medijalnog kolateralnog ligamenta na koljenu lijeve noge, stoga su liječnici preporučili dvotjedno mirovanje, a nakon toga i terapiju. U ovom trenutku njihove su procjene da će mi za povratak na teren biti potrebno između četiri i šest tjedana – rekao je Marko Kopljar.

Zanimljivo je da je ozlijeđeno ono koljeno koje je Kopljara boljelo na Europskom prvenstvu, ali ozljeda nije nastala na istom mjestu. Marko se ozlijedio na prvenstvenoj utakmici protiv Cangasa i to igrajući u obrani.

– Nismo očekivali da će rukometaši Cangasa igrati tako “prljavo”, podjednako su bili oštri u napadu i u obrani – rekao je Kiro Lazarov, makedonski reprezentativac.

S obzirom na to da je Marko u Barceloni dobivao minutažu na kapaljku, njegov izostanak neće se puno osjetiti jer Kiro ove sezone igra sjajno, a tu je i španjolski reprezentativac Gurbindo koji će sada imati veću minutažu.

Je li Buntić rješenje?

Ali zato će se Markov izostanak i te kako osjetiti u igri hrvatske reprezentacije. Željko Babić baš nema previše rješenja na mjestu desnog vanjskog pucača. Luka Stepančić i Mario Vuglač ozlijeđeni su, a Denis Buntić, koji ne igra loše za poljski Kielce, nekako nije u kombinacijama novog izbornika. U redu, ide se na stvaranje nove generacije, ali to ne znači da se ne može potražiti pomoć iskusnog igrača, pogotovo jer popravka na turniru za plasman na Olimpijske igre jednostavno nema. Dakle, ostaje izborniku samo Šime Ivić koji drugi dio sezone igra za francuski Nantes. U hrvatskoj ligi nema tako kvalitetnog ljevaka koji bi nas odveo na Olimpijske igre u Rio. Jedno od rješenja je da igramo, uz Šebetića, s dešnjakom na tom mjestu.

Naši suparnici na kvalifikacijskom turniru, Danska i Norveška, za sada nemaju problema. Štoviše, njihovi igrači sjajno su ušli u nastavak sezone, posebice Landin, Larsen, Eggert, Svan, Molllgaard, L. Hansen (svi iz Danske), Reinkind, M. Hansen, Sagosen i Tonnesen (svi iz Norveške).

>> Kopljaru upitan nastup za Hrvatsku u kvalifikacijama za OI

Komentara 3

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
13:35 20.02.2016.

Hrvatska kao rukometna velesila ne ovisi o jednom igraču.. izostanak jednog nadoknađuje dvojicom - trojicom takvih istih na svim pozicijama.

RI
rikavac
13:21 20.02.2016.

Kopljar igra u Barseloni na kapaljku i nece se njegov izostanak osjetit. Po mom misljenju nece se osjetit ni u repki. Marko za repku nije odigrao utakmicu za pamcenje. U napadu spor ima visinu i skok al ne iskoristava boji se pucat nema muda ,u odbrani ne stizr zatvarat svojom visinom rupe svaki nizi igrac od njega mu je prioblem. Buntic bi ga bolje zamijenio jer ima muda opalit je a u odbrani se ne boji potuc tako da bi bolje bio iskoristen.

DH
dalibor.hren
13:22 21.02.2016.

Šanse za uspjeh nam rastu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije