PRIOPĆENJE KLUBA

Šibenčani odbacuju kritike: Učinili smo sve da navijačima Hajduka omogućimo komfor

Šibenik: 1/8 finala hrvatskog nogometnog kupa, HNK Šibenik - HNK Hajduk
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
15.10.2021.
u 14:31

- Nikako ne stoje tvrdnje kako je HNK Šibenik kao organizator utakmice diskriminirao navijače Hajduka iz Splitsko- dalmatinske, Zadarske, Dubrovačko- neretvanske ili bilo koje druge županije.

Šibenčani su se našli na udaru kritika zbog zabrane prodaje ulaznica navijačima Hajduka za Zapadnu tribinu na stadionu Šubićevac pa su se odlučili detaljnije osvrnuti na tu temu.

- Sportski rivali, navijači i simpatizeri HNK Hajduk Split dužni smo kao Klub-organizator demantirati tj. odgovoriti na pojedine netočne informacije koje su pojavile na pojedinim Facebook objavama, stranicama, člancima i portalima koje su izazvale revolt kod gostujućih navijača, a koje su ovaj, po nama, praznik nogometa bespotrebno odvele u druge nenogometne teme - stoji u uvodu objave na Facebooku.

18.09.2021., Sibenik, stadion Subicevac - Hrvatski Telekom Prva liga, 9. kolo, HNK Sibenik - NK Lokomotiva. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Kroz pet točaka se potom "provuklo" zašto odluka nije sporna, kako je donešena i na koji će se točno način provoditi. Primjerice, spominje se da je klub dužan odvojiti gostujuće i domaće navijače te da se zbog pandemije broj ulaznica za goste smanjio s 1200 na 638 mjesta.

- Nikako ne stoje tvrdnje kako je HNK Šibenik kao organizator utakmice diskriminirao navijače Hajduka iz Splitsko- dalmatinske, Zadarske, Dubrovačko- neretvanske ili bilo koje druge županije. Svi oni imali su pravo i mogućnost kupiti ulaznice za sektore na tribini Istok koja je predviđena za gostujuće navijače. Njima je onemogućena kupnja ulaznica samo za tribinu Zapad. Takva oduka donesena je u suradnji sa šibensko-kninskom policijom isključivo iz sigurnosnih razloga. Naime, na taj način pokušao se izbjeći izravni, ili bliski, kontakt suprotstavljenih navijačkih skupina na istoj tribini što bi moglo ugroziti sigurnost svih gledatelja - poručuju iz Šibenika.

Na kraju, dodaju da se iz svega može iščitati da su kao klub poduzeli sve da zadovolje sigurnosne propozicije utakmice, a ujedno da u skladu s njima gostujućim navijačima pruže maksimalni komfor na stadionu.

Pročitajte priopćenje Šibenika u cijelosti:

 

Komentara 1

Avatar primorac
primorac
15:18 15.10.2021.

Ja da sam navijac hajduka nebih volijo kako mi rasturavaju klub s 3 ili vise komada:D bolje da nemaju pristup tekmi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije