ODLUKA JE PALA

Sigur izabrao Kanadu umjesto Hrvatske. Dalić ga je pokušao zadržati, ali nije uspio

Bukurešt: Europsko prvenstvo U-21, Rumunjska - Hrvatska
Foto: Alex Nicodim/PIXSELL
1/4
22.08.2024.
u 18:30

"Žao nam je zbog ovakvog raspleta jer vjerujemo u Nikin potencijal i vidjeli smo ga kao igrača koji je kandidat za A reprezentaciju. Naravno, razumijemo da kod jedne mlade osobe može doći do ovakve promjene u razmišljanju", izjavio je tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa

Mladi, 20-godišnji nogometaš Hajduka Niko Kristian Sigur, koji može igrati na poziciji desnog bočnog i zadnjeg veznog, odlučio je u budućnosti predstavljati Kanadu, zemlju u kojoj je rođen i proveo djetinjstvo, iako je prošle godine nastupao za mladu reprezentaciju Hrvatske na Europskom prvenstvu za igrače do 21 godine

Na temelju dvojnog državljanstva, Sigur je imao mogućnost igrati za Hrvatsku ili Kanadu te je čak bio na širem popisu izbornika A reprezentacije Zlatka Dalića.

GALERIJA Znate li tko su ovi nogometaši? Uz njih ste proveli djetinjstvo, a neke ćete sada teško prepoznati

Bukurešt: Europsko prvenstvo U-21, Rumunjska - Hrvatska
1/13

"Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom vremena osjetio sam da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao i započeo nogometnu karijeru, Kanadu. Cijenim otvorenu komunikaciju i razumijevanje ove odluke od strane HNS-a te zahvaljujem trenerima i suigračima u reprezentaciji na ugodnom vremenu koje sam proveo kao mladi hrvatski reprezentativac. Bit ću uvijek veliki navijač Hrvatske kojoj želim puno sreće i uspjeha", izjavio je Niko Kristian Sigur, a prenio Hrvatski nogometni savez putem svoje internetske stranice (hns-cff.hr).

Sa Sigurom su o ovoj odluci razgovarali tehnički direktor Stipe Pletikosa te izbornik Dalić. "Žao nam je zbog ovakvog raspleta jer vjerujemo u Nikin potencijal i vidjeli smo ga kao igrača koji je kandidat za A reprezentaciju. Naravno, razumijemo da kod jedne mlade osobe može doći do ovakve promjene u razmišljanju i poštujemo što je na vrijeme priznao i sebi i nama da želi predstavljati Kanadu u kojoj je odrastao. Hvala mu na doprinosu u mladoj reprezentaciji i naravno da mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku nogometne karijere", izjavio je tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa.

VIDEO Poletjela je i boca: Otkriveno što je trener Slavena rekao sucu. mogao bi dobiti drakonsku kaznu

Komentara 1

Avatar white socks
white socks
15:13 05.09.2024.

Ako bi Sigur igrao za Hrvatsku ne bi živ ostao od Torcide.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije