ANDREJ KRAMARIĆ

Vatreni otvoreno: 'Ne znam koji veznjak ima statistiku kao ja'

1899 Hoffenheim - RB Leipzig
Foto: Uwe Anspach/DPA
1/3
22.08.2024.
u 17:10

"Sigurno je bilo teško, na kraju smo po nekoj mojoj prosudbi zaslužili proći. Realnost je bila da prođemo dalje, igrali bismo protiv Švicaraca, nikad ne znaš što bi bilo poslije protiv Engleza, tako da put je bio otvoren", rekao je Andrej Kramarić prisjetivši se Europskog prvenstva

Hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić se sa svojim Hoffenheimom vrlo rano u sezoni susreo s neočekivano teškim izazovom. Naime, u 2. kolu Njemačkog nogometnog kupa velik je otpor pružio četvrtoligaš Würzburger Kickers, a o pobjedniku je odlučilo izvođenje udaraca s bijele točke. Također, započinje nova sezona njemačke Bundeslige, a Hoffenheim će se u prvome kolu susresti s najnovijim prvoligašem Kielom. Početak sezone je prokomentirao i vatreni.

"Sve je u redu sa zdravljem. Držim taj neki svoj ritam i zasad su noge i glava zdrave. Sigurno ćemo trebati pojačanja za Europsku ligu, bit će dosta utakmica, napet je ritam, neće biti jednostavna sezona. Sezona iza nas je završila fantastično, naravno da tijekom sezone nisu bile najbolje utakmice, ali mislim da je realnost bila Europska liga. Ligu prvaka smo tek mogli sanjati jer tih pet klubova koji su bili ispred nas su bile puno bolje momčadi tako da bi to bilo nerealno. Očekuje nas sad jak intenzitet i zato se nadam da ćemo dobiti par dobrih pojačanja, da možemo taj ritam izdržati do kraja jer ako to ne odradimo, mogli bismo se naći u problemima u Bundesligi", rekao je u uvodu intervjua za Sport klub.

Redovno je veliko pitanje ono njegovog eventualnog transfera iz Hoffenheima.  "Svake godine je ista priča, uvijek ima nekakvih tema, ali dokle god se ja osjećam dobro, cilj je ostati i graditi priču s Hoffenheimom. Kad dođe vrijeme, vidjet ćemo, zasad sam još zdrav u glavi i motiviran, željan. Uvijek ima nekakvih tema", kazao je Kramarić, a zatim se osvrnuo na svoj učinak tijekom prošle sezone:

GALERIJA Znate li tko su ovi nogometaši? Uz njih ste proveli djetinjstvo, a neke ćete sada teško prepoznati

1899 Hoffenheim - RB Leipzig
1/13

"Ne znam koji vezni igrač, osmica, u Europi ima 15 golova i deset asistencija. Ne očekujem ništa od sebe, bit će kako bude. Ja igram već 3, 4 godine osmicu u klubu, u sustavu 3-5-2, Modrićevu poziciju u Realu, pa imam 15 golova i više, skoro 20 golova u sezoni u svim natjecanjima, plus neke asistencije. Nikad u sezonu ne ulazim s nekim očekivanjima, svjestan sam da nismo top ekipa koja će se boriti za vrh Bundeslige, nama je svaka utakmica 50:50, svaka utakmica je borba do zadnje sekunde. Na kraju, zadovoljan sam svojom statistikom, jer, kažem, nabrojite mi tri vezna igrača u Europi koja imaju takvu statistiku."

Vatreni se pokazao dobrim prognozerom ishoda sezone. "Prošle godine sam pogodio, rekao sam prije sezone da će Leverkusen osvojiti, tako je i bilo. Ove godine bih trebao osjetiti  ekipe u prvih pet utakmica kako dišu, ali mislim da ove četiri ekipe su najbolje ekipe u Njemačkoj s osjetnom razlikom. Sigurno da će te četiri ekipe zadržati te četiri pozicije, a i Stuttgart, iako je pitanje kakav će Stuttgart biti s obzirom na pojačanja. Teško je sad predvidjeti nešto. Prva utakmica s novopečenim bundesligašem, sigurno će biti 200 posto motivirani tako da vjerujem da neće biti lagana utakmica kako to izgleda na papiru, uostalom, u većini slučajeva smo imali više problema protiv lakših protivnika nego protiv težih", kazao je Kramarić.

Na kraju se osvrnuo na Europsko prvenstvo u Njemačkoj ovoga ljeta kada je hrvatska reprezentacija uz puno loše sreće ispala već u grupnoj fazi natjecanja. "Sigurno je bilo teško, na kraju smo po nekoj mojoj prosudbi zaslužili proći. Talijani nisu bili pravi, bili su podređeni cijelu utakmicu, primiš gol u zadnjoj sekundi, protiv Albanije isto u zadnjim sekundama. Realno, rezultatski je sigurno moglo biti bolje. Ali to je nogomet, neki put ti da, neki put ti uzme. Realnost je bila da prođemo dalje, igrali bismo protiv Švicaraca, nikad ne znaš što bi bilo poslije protiv Engleza, tako da put je bio otvoren, ali ponavljam, to je nogomet", zaključio je.

VIDEO Brozović se oprostio od hrvatske reprezentacije!  Jedna stvar ga je jako pogodila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije