VESLANJE NA OI

Sinkovići u finalu! Valent najavio borbu za novo zlato. Evo kada je finalna utrka

Rowing - Men's Pair Semifinal A/B 1
Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
1/3
01.08.2024.
u 07:00

Prezadovoljan sam utrkom, veslali smo onako kako smo se nadali, odnosno kako smo željeli. Na kraju su Švicarci digli finiš, ali odbili smo to bez problema i jedva čekamo finale u petak, rekao je Martin Sinković

Braća Martin i Valent Sinković plasirala su se u finale dvojca bez kormilara na Olimpijskim igrama u Parizu. U polufinalnoj utrci Valent i Martin pobijedili su s vremenom 6:29.98, drugo mjesto zauzeli su Švicarci (6:32.18), a treći su bili Španjolci (6:36.30). Sinkovići su, osim početnih 300-400 metara, cijelu utrku proveli u vodstvu, ni jednog trenutka njihovo prvo mjesto nije bilo ugroženo i time su poslali jasnu poruku suparnicima.

U drugoj polufinalnoj skupini mjesto u finalu izborile su posade Rumunjske, Velike Britanije i Irske. Najbrže vrijeme polufinala u obje utrke imali su mladi Rumunji Florin Arteni i Florin Sorin Lehaci s vremenom 6:29.86. To je posada koja je sastavljena ove godine i uoči Olimpijskih igara nastupili su samo na Europskom prvenstvu, na kojem su osvojili srebro. Na ovim Igrama nastupaju i u osmercu. Rumunji su iza sebe ostavili Britance Olivera Wynne-Griffitha i Toma Georgea, koji su u Pariz došli kao glavni favoriti. Borba za zlato u finalu bi se trebala voditi upravo između hrvatske, rumunjske i britanske posade.

GALERIJA Barbara Matić osvojila zlatnu medalju u judu na Olimpijskim igrama

Rowing - Men's Pair Semifinal A/B 1
1/52

– Jako smo zadovoljni. Krenuli smo malo jače nego prvu utrku, ali tako smo i planirali da malo čvršće krenemo. Ušli smo u svoj ritam i sve smo kontrolirali do kraja. Švicarci su napravili dobar finiš, ali imali smo snage odbiti njihov napad. U petak nas čeka posljednja utrka, naše četvrto olimpijsko finale, i jedva čekamo. Bit će jako napeta utrka, tu su i Rumunji i Britanci, a i Švicarci su nam bili blizu tako da ćemo morati odveslati najbolje da se uopće možemo nadati medalji – rekao je Valent Sinković.

I drugi je brat bio zadovoljan nastupom u polufinalu.

– Prezadovoljan sam utrkom, veslali smo onako kako smo se nadali, odnosno kako smo željeli. Na kraju su Švicarci digli finiš, ali odbili smo to bez problema i jedva čekamo finale u petak. Još jednom smo pokazali da se možemo boriti za zlato i vjerujem da ćemo se u petak boriti za zlato. Nadam se da ćemo se veseliti svi zajedno poslije utrke – rekao je Martin Sinković.

Finale je u petak u 11.30 sati. 

VIDEO Dražen Brajdić o nastupu transrodnih boksačica na OI

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije