TENIS NA OI

Nadal se oprostio od Olimpijskih igara; Đoković i Alcaraz sve bliže novom dvoboju

Tennis - Men's Doubles Quarterfinals
Foto: CLAUDIA GRECO/REUTERS
1/4
31.07.2024.
u 22:00

Carlos Alcaraz je lakoćom svladao Rusa Romana Safiulina sa 6-4, 6-2, ali nije uspio pomoći Rafaelu Nadalu da se u zadnjem olimpijskom nastupu domogne odličja

Prvi i drugi nositelj olimpijskog turnira tenisača, Srbin Novak Đoković i Španjolac Carlos Alcaraz, napravili su još jedan siguran korak prema mogućem obračunu za zlatnu medalju u Roland Garrosu, a Rafael Nadal je ostao bez prilike za osvajanje odličja u Parizu, jer je poražen u četvrtfinalu turnira parova.  Đoković je sa 7-5, 6-3 bio bolji od Nijemca Dominika Koepfera u osmini finala i tako izborio četvrtfinalni dvoboj sa Grkom Stefanosom Tsitsipasom, koji je sa 7-5, 6-1 bio bolji od Argentinca Sebastiana Baeza. 

Bit će to njihov 15. dvoboj i treći u Roland Garrosu. Đoković vodi sa 11-3, ali na zemljanoj podlozi ima 5-0. Posljednji put su u Roland Garrosu igrali u finalu 2021., kad je Tsitsipas imao 2-0 u setovima, ali je izgubio u pet setova, baš kao i godinu prije u polufinalu. "Ne očekujem ništa manje od velike borbe i vrlo neizvjesnog dvoboja. Moj je cilj doći do finala i boriti se za zlato", rekao je Đoković uoči dvoboja koji će biti na rasporedu u četvrtak.

Carlos Alcaraz je lakoćom svladao Rusa Romana Safiulina sa 6-4, 6-2, ali nije uspio pomoći Rafaelu Nadalu da se u zadnjem olimpijskom nastupu domogne odličja. Ždrijeb ih je u četvrtfinalu odveo na američke specijaliste za parove, Austina Krajiceka i Rajeeva Rama, koji su ih svladali sa 6-2, 6-4.

GALERIJA Barbara Matić osvojila zlatnu medalju u judu na Olimpijskim igrama

Tennis - Men's Doubles Quarterfinals
1/52

Dvostruki finalist Roland Garrosa (2022. i 2023.) Norvežanin Casper Ruud zaustavio je pobjednički niz Argentinca Francisca Cerundola, koji je u Pariz stigao kao osvajač umaškog Croatia Opena. Norvežanin je slavio sa 6-3, 6-4. Ovogodišnji umaški finalist Talijan Lorenzo Musetti došao je do četvrtfinala pobijedivši Amerikanca Taylora Fritza sa 6-4, 7-5. Musetti će u četvrtfinalu igrati protiv olimpijskog pobjednika iz Tokija, Nijemca Alexandera Zvereva, koji je sa 7-5, 6-3 svladao Australca Alexeija Popyrina. U četvrtfinalu turnira tenisača bit će zastupljeno osam različitih nacija.

Prva favoritkinja za zlato u konkurenciji tenisačica, Poljakinja Iga Šwiatek, izgubila je set, ali je stigla do polufinala, jer je Amerikanka Danielle Collins bila prisiljena predati meč pri vodstvu najbolje igračice svijeta 6-1, 2-6, 4-1. Zanimljivo, Poljakinja je bila ta koja se prva našla u problemima u trećem setu, kad ju je Collins u prvom gemu nenamjerno pogodila loptom u pokušaju 'pasinga' na mreži. No, samo četiri gema poslije, Amerikanka je bila ta koja više nije mogla nastaviti dvoboj.  

Komentara 1

Avatar CUBE
CUBE
02:55 01.08.2024.

Šta ti je život, došlo vreme da navijamo za Grka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije