ABA liga

Široki se u Zagrebu poigravao s raspadnutim hrvatskim prvakom

Željko Šakić
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
16.03.2012.
u 21:39

U posljednjem kolu ligaškog dijela ABA lige Zagreb je na domaćem terenu doživio katastrofalan poraz od Širokog (48:72)

Gosti su tako potvrdili da su zaslužili visoko peto mjesto i igranje u Eurokupu, a domaćini da su bez obzira na pobjedu nad Cibonom, u stanju svojevrsnog rasula o čemu govore i samo četiri postignuta koša u trećoj četvrtini. Već u 28. minuti gosti su imali isto toliko koševa prednosti (28) pa je trener Širokobriježana Velić u posljednjoj četvrtini u igru uveo kadeta Bošnjaka.

Kod rastrojenih domaćina, koji sljedeće sezone neće igrati Eurokup, najviše je ubacio centar Mario Kasun (16), a kapetan Kruno Simon, koji je odbio i ponudu Galatasarayja, samo dva koša. Kod Širokog najbolji pojedinac bio je bivši Cibonin junior Željko Šakić (13), centar Darko Planinić je ubacio 12, a bivši cedevitaš Dino Butorac 10.

- Bez obzira što nama ovi bodovi nisu ništa značili, od svojih sam igrača tražio pobjedu. Znao sam da ako domaćina pritisnemo, da možemo dobiti. Zagreb je bio favorit, no ja ne bih ulazio u njihove probleme. Za nas je velika stvar što smo regionalnu ligu završili sa čak 15 pobjeda, što je više nego što je ovaj klub ikada izborio - kazao je trener Širokobriježana Ivan Velić.

Zagrebov trener Vladimir Androić bio je pak poprilično utučen. Kako i ne bi kada u njegovoj momčadi ništa nije funkcioniralo.

- Večeras nam ništa nije išlo, a ono što bih mogao zamjeriti igračima jest nezalaganje. Trenera ne boli toliko kada se promaši trica ili slobodno bacanje koliko kada vidi da se igrači ne trude. Mi smo izgubili 24 koša razlike, a suparnici su nam izveli samo četiri slobodna bacanja što oslikava želju mojih igrača da se bore. Evidentno je da je pristup ovoj utakmici bio drugačiji nego onoj protiv Cibone. Bilo bi najbolje da stalno igramo protiv Cibone ili Cedevite, protiv klubova s rejtingom, ali nam to ne daju. Uostalom, Široki je peta momčad ove lige i ja se pitam zašto nam oni ne bi bili nama izazov.

Androić neprestano ističe da snosi najveću odgovornost za ovakvo stanje, ali o ostavci ne razmišlja. Barem ne glasno, pred novinarima. Kaže da se to kosi s njegovim načelima koja mu govore da trener ne bi trebao davati ostavku, osim i krajnjoj nuždi. Hoće li mu ju uručiti klupsko vodstvo, vidjet će se u ponedjeljak kada se sastaje Izvršni odbor koji uoči Prvenstva Hrvatske najavljuje nužnost promjena.

- Ja svoje igrače pokušavam animirati tako da im budem više otac nego trener. Možda i ja u tom pristupu griješim. Čini se da smo mi poprilično labilna momčad. Jedan mi je igrač rekao \"kada je dobro svi smo tu, a kada krene loše nema nas nigdje\". Po reakcijama u svlačionici čini mi se da je igračima ovaj poraz možda i dosad najteže pao i možda se nešto pokrene uoči početka Lige za prvaka - nada se Androić.

Ključne riječi

Komentara 1

JO
jolly
07:12 17.03.2012.

Smatram kako sva tri zagrebačka kluba imaju štošta naučiti od širokobrežana. Najvažnije je vidjeti trenera koji trenira i vodi ekipu, za razliku od ovih koji samo biraju koja će petorka biti na parketu i za to dobivaju pre preveliku lovu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije