Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U DOBROJ JE FORMI

Sjajan nastup Sandre pred Euro: 'Zadovoljna sam, a sada se fokusiran na ono gdje sam nepobjediva'

Zagreb: Nastup Sandre Perković na 73. memorijalu Borisa Hanžekovića
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
30.05.2024.
u 21:49

Sandra je drugo mjesto osvojila s hicem iz treće serije – 66,48 metara što joj je najduži hitac ove sezone. Poboljšala je svoj ovosezonski rezultat gotovo za jedan metar

Sandra Elkasević osvojila je drugo mjesto u bacanju diska na mitingu Dijamante lige u Oslu. Nakon što je na prva dva mitinga, u Kini i SAD-u, bila četvrta, ovo joj je prvo postolje ove sezone. Doduše, treba naglasiti da u Oslu nije bilo Amerikanke Allman i Kubanke Perez koje su na prva dva mitinga uvijek bile ispred nje. Sandra je drugo mjesto osvojila s hicem iz treće serije – 66,48 metara što joj je najduži hitac ove sezone. Poboljšala je svoj ovosezonski rezultat gotovo za jedan metar što su dobre vijesti uoči nastupa na Europskom prvenstvu u Rimu sljedećeg vikenda.

- Zadovoljna sam nastupom u Oslu. Na prva dva mitinga moglo je i bolje, a sada se fokusiram na EP gdje sam nepobjediva od 2010. goidine - rekla je Sandra.

Prvo mjesto osvojila je Kineskinja Bin Feng s hicem 67,89 metara iz druge serije. Kineskinja je imala samo dva ispravna hica od kojih je jedan bio dovoljan za pobjedu. Sandra je bila daleko najbolja Europljanka, a uzvratila je i Nizozemki Jorinde Van Klinken koja je bila bolja od naše diskašice na mitingu Dijamante lige u Eugeneu. Došlo je i do promjene u ukupnom vodstvu diska na mitinzima Dijamante lige. Sada je Sandra prva sa 17 bodova, ispred Allman koja ima bod manje. Rekord mitinga nije bio ni približno ugrožen. Naime, Galina Savinkova, koja je tada nastupala za bivši Sovjetski Savez, bacila je 1985. godine disk točno 71 metar.

Od ostlaih rezultata valja istankuti europoski rekord Britanca Matthew Hudson-Smitha na 400 metara (44,07 sekundi). Australka Georgia Griffith istrčaka je rekord Australije na 3000 metara (8:24,20). To je ujedno i rekord mitinga i osobni rekord. Mykolas Alekna i dalje nastavlja sa sjannim rezultatima. Pobijedio je u bacanju diska s novim rekordom mitinga - 70,91 metara. Etiopljanin Hagos Gebrhiwet pobijedio je u utrci na 5.000 metara s novim nacionalnim rekordom, rekordom mitinga i najboljim rezultatom sezone - 12:36,73. Brazilac Dos Santos istrčao je najbolji rezultat sezone na 400 metara prepone - 46,63 sekundi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije