PROŠLA JE KALVARIJU

Sjećate se nje? Imala je sve što poželi, a danas jedva uzdržava djecu: 'Živimo jako teško'

Arantxa Sanchez Vicario i njezin bivši suprug osumnji?eni za prevaru te utajivanja imovine
Foto: Marc Asensio
1/4
08.09.2024.
u 14:02

Sanchez Vicario bivša je prva tenisačica svijeta s dva osvojena Grand Slama. U karijeri je samo od nagrada na turnirima zaradila gotovo 17 milijuna dolara. No, novac se istopio

Bivša tenisačica Arantxa Sanchez Vicario (51) optužena je da je zajedno sa svojim bivšim suprugom Josepom Santacanom smislila plan kako bi izbjegla plaćanje duga Luksemburškoj banci. Izjavila je da je namjeravala izmiriti taj dug, ali da joj je bivši suprug tvrdio da je sve već riješio.

Vicario i njen bivši suprug sumnjiče se za pronevjeru izbjegavanje plaćanja duga Luksemburškoj banci. Slavnoj tenisačici prijetile su četiri godine zatvora, a na izricanju presude na kojoj je osuđena na uvjetnu kaznu zatvora s rokom kušnje od dvije godine stala je pred suce i zaplakala.

Prema verziji državnog tužiteljstva, Sanchez Vicario je "po uputama" svog bivšeg supruga i u suradnji s pet drugih optuženika smislila skrivala imovinu kako bi izbjegla plaćanje poreza u Luksemburgu. Navodno Luksambuškoj banci duguje 7.5 milijuna eura.

Sanchez Vicario bivša je prva tenisačica svijeta s dva osvojena Grand Slama. U karijeri je samo od nagrada na turnirima zaradila gotovo 17 milijuna dolara. No, novac se istopio.

Požalila se da joj je sadašnja financijska situacija jako teška te da praktički živi od pomoći prijatelja.

- Pola od svega što sam ikada zaradila kao profesionalna tenisačica moram dati na dug. Dvoje djece uzdržavam tako da mi s novcem uskoče prijatelji. Već sam se navikla na to. Nevjerojatno je koliko truda ulažem, a to ću morati i nastaviti do kraja života, da se sve ekonomski posloži. Stanje je jako, jako teško - rekla je Španjolka.

Od supruga se rastala 2019. godine i tvrdi da je on krivac što je upala u financijske probleme i što joj je prijetilo izdržavanje kazne u zatvoru.

FOTO Ovdje živi hrvatska elita: U nestvarnom luksuzu u centru Zagreba uživaju Dalić, Kramarić, Petir...

Arantxa Sanchez Vicario i njezin bivši suprug osumnji?eni za prevaru te utajivanja imovine
1/22

Komentara 11

AN
antikomunist1
15:18 08.09.2024.

Bar jedna "legenda" koja nije s istoka!

Avatar Žuti
Žuti
16:09 08.09.2024.

17 milijuna eura je lijepa svota. Može se dobro uložiti i živjeti ugodno do kraja života.

Avatar GF1
GF1
18:59 08.09.2024.

Ajde ne lupetaj, prodaj nekretnine i imovinu, vrati porez i zivi onda normalno. Nema veze čije, tvoje ili od bivšeg gospodina! Najgori su ti koji zaradjuju kao ludi i onda odjednom je netko kriv što nema novaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije