LUKA MARTINEK

Slavni hrvatski sportaš odlazi u mirovinu. Prisjetio se svoje bogate karijere

Luka Martinek
Hrvatski stolnoteniski savez
03.10.2024.
u 23:55

Nakon 18 godina od aktivnog igranja stolnog tenisa oprostio se Luka Martinek, koji je posljednju sezonu odradio u Puli

Od ove je sezone stolnoteniska Superliga siromašnija za – Luku Martineka (25). Dečko iz Zagreba, točnije Sesveta, odlučio je nakon 18 godina igranja stolnog tenisa odložiti reket. Karijeru je započeo u Sesvetama, iako ga je obilježilo Dugo Selo, gdje je proživio najljepše dane.

– Nakon nekoliko sezona u Sesvetama, prešao sam u Dugo Selo i ostao do 2022. Posljednjih sam godina bio u Puli. Bio je to odličan put, da sve moram ispočetka ne bih ništa mijenjao – kazat će Luka, prisjetivši se najboljih dana u karijeri.

GALERIJA Hrvatski vaterpolist postao pravi hit u Parizu! Pogledajte kako Milanović izgleda uz našeg diva

Luka Martinek
1/12

Najveći mi je uspjeh što sam bio dio seniorske reprezentacije i izborio nastup na Europskom prvenstvu u Nantesu 2019. Bio sam seniorski državni prvak u paru s Banom, najbolji igrač Superlige sezonu ili dvije, prvi senior na rang-listi dvije-tri sezone, a točnog broja kadetskih i juniorskih titula ne mogu se sjetiti, ali ih je bilo. Uglavnom, svake je godine bilo nešto. Izdvojio bih i trenutak kad smo s Dugim Selom ušli u Superligu, to mi je stvarno ostalo u lijepoj uspomeni, kao i kad smo izborili doigravanje, te juniorski naslov prvaka Hrvatske u paru s bratom Mislavom. Za kraj će mi ostati u sjećanju i igranje u Puli, pogotovo kada smo ‘skinuli’ Libertas Marinkolor i izborili Final Four Kupa.

Imao je za ovu sezonu ponude klubova, ali odlučno je rekao ne.

– Ako ne mogu biti 100 posto unutra i ako mi motivacija nije dobra, onda ne želim igrati. Kao što ne želim biti treći ili četvrti igrač. Ako igram, želim dati maksimum, a to trenutačno nije moguće.

A ako dođe neka “nemoralna” ponuda za hrvatske prilike?

– Takvih neće biti, jedino da mi Borussia Düsseldorf želi platiti za skupljanje loptica, ha ha. Trenutno ne želim nigdje igrati, a da sam želio ostati ne bih išao nigdje iz Pule, gdje mi je bilo fenomenalno – zaključio je.

VIDEO Pročitajte što regionalni mediji pišu o nevjerici u Maksimiru. Spominju da je Bjelici 'puknuo film'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije