Luiz Felipe Scolari

Morao sam Ronaldu reći da mu je umro otac, tražio me samo jednu stvar

World Cup - UEFA Qualifiers - Group A - Portugal v Serbia
Foto: PEDRO NUNES/REUTERS
1/3
09.02.2022.
u 17:56

"Bilo je jako teško. Bio je to trenutak koji je stvorio vezu između nas, vezu koja nadilazi odnos trenera i sportaša. Kad je vijest stigla do nas, prije utakmice protiv Rusije, nitko nije znao kako mu reći i nitko nije htio pa sam im rekao da ću to učiniti jer znam kako je izgubiti roditelja. Svoje sam izgubio nekoliko godina prije toga", rekao je Scolari

Jedan je od najpoznatijih brazilskih trenera u povijesti, Luiz Felipe Scolari,  između 2003. i 2008. vodio je  reprezentaciju Portugala u kojoj je taman stasao mladi Cristiano Ronaldo. 

U razgovoru za Daily Mail, Scolari se prisjetio situacije kada je Ronaldu umro otac. Upravo on mu je morao saopćiti jednu od najtužnijih vijesti koje je napadač ikad primio.

"Bilo je jako teško. Bio je to trenutak koji je stvorio vezu između nas, vezu koja nadilazi odnos trenera i sportaša. Kad je vijest stigla do nas, prije utakmice protiv Rusije, nitko nije znao kako mu reći i nitko nije htio pa sam im rekao da ću to učiniti jer znam kako je izgubiti roditelja. Svoje sam izgubio nekoliko godina prije toga", rekao je Scolari.

"Bilo je jako tužno, ali to je trenutak koji nas povezuje kao prijatelje. Sljedećeg dana Cristiano je odigrao čudesnu utakmicu i vratio se u Portugal. Tražio je da igra. Rekao je: 'Danas ne mogu ništa za oca pa ću sutra igrati, onda idem", zaključuje slavni trener.

Ronaldo je igrao u Rusiji kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo, a onda je otišao u Portugal kako bi pokopao oca. Mnogi smatraju da baš zbog ove traume jedan od najboljih svjetskih igrača nikad ne pije alkohol. Naime, njegov otac umro je 6. rujna 2005. godine od problema s jetrom koji su bili povezane s alkoholom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije