Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐENO IZ KLUBA

Službeno: Bayern ima novog trenera, kreće nova era u povijesti europskog velikana

FILE PHOTO: Premier League - Fulham v Burnley
Foto: Peter Cziborra/REUTERS
1/3
29.05.2024.
u 23:10

"Volim imati loptu, biti kreativan, ali također moramo biti agresivni i hrabri na terenu. Sada se veselim osnovama: radu s igračima, izgradnji momčadi. Jednom kada je osnova prava, uspjeh će slijediti", poručio je Kompany.

Vincent Kompany imenovan je trenerom muenchenskog Bayerna od sljedeće sezone nadalje, objavio je rekorder po broju naslova prvaka Njemačke u srijedu, nakon što je duga i teška potraga Bavaraca za novim kormilarom konačno privedena kraju. Bayern je priopćio da je 38-godišnji belgijski stručnjak potpisao ugovor do 2027., a na klupi naslijeđuje Thomasa Tuchela koji je sporazumno otišao nakon samo 14 mjeseci i sezone u kojoj su Bavarci prvi put u zadnjih 12 godina ostali bez ijednog trofeja.

Kompany je trenersku karijeri započeo u Anderlechtu, a u posljednje dvije sezone je vodio Burnley. Prvo je kao prvak Championshipa izborio nastup u Premier ligi, da bi u elitnom razredu engleskog nogometa Burnlea osvojio 19. mjesto i opet se vratio među drugoligaše. Belgijac je s Burnleyjem imao ugovor do 2028. pa je Bayern engleskom klubu morao platiti odštetu. Prema procjenama engleskih i njemačkih medija visina odštete je između 10 i 12 milijuna eura.

"Svi u klubu smo složni u mišljenju da je Vincent Kompany pravi trener za FC Bayern i jako se veselimo suradnji s njim", rekao je izvršni direktor Bayerna Jan-Christian Dreesen u službenom priopćenju.

"Veselim se izazovu kakav predstavlja vođenje FC Bayerna. Velika je čast što ću moći raditi za ovaj klub. Bayern je institucija u međunarodnom nogometu", izjavio je Kompany čiji se način vođenja momčadi uspoređuje s onim Pepa Guardiole, koji je vodio Bayern u razdoblju od 2013. do 2016.

Kompany je igrao pod Guardiolom kao kapetan Manchester Cityja od 2016. do 2019.

FOTO: Hrvatska saznala protivnike na Svjetskom prvenstvu! Baby Lasagna rasturio u Lisinskom

FILE PHOTO: Premier League - Fulham v Burnley
1/14

"Volim imati loptu, biti kreativan, ali također moramo biti agresivni i hrabri na terenu. Sada se veselim osnovama: radu s igračima, izgradnji momčadi. Jednom kada je osnova prava, uspjeh će slijediti", poručio je Kompany.

Bayern je u prošloj sezoni pod Tuchelovim vodstvom završio na trećem mjestu u Bundesligi, što je najlošiji plasman Bavaraca od 2011., zaostavši za prvakom Bayerom čak 18 bodova. U Ligi prvaka je Bayern ispao u polufinalu od Real Madrida primivši dva gola u samoj završnici uzvratne utakmice u Španjolskoj pri vodstvu 1-0, rezultatu koji je Bavarce vodio u finale nakon 2-2 iz prvog dvoboja. U njemačkom Kupu Bayern je ispao od trećeligaša Saarbrueckena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije