NA POLJUDU POTVRDILI SENZACIJU

VIDEO Sada je i službeno: Ivan Rakitić novi je igrač Hajduka!

Ivan Rakitić oprostio se od hrvatske reprezentacije - arhiva
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
21.07.2024.
u 00:25

Rakitić u Split stiže u nedjelju te će biti svečano predstavljen na konferenciji za medije čiji je početak zakazan u 19.30 sati u Bijelom salonu

Konačno je stigla potvrda s Poljuda! Hajduk je u ponoć objavio kako je Ivan Rakitić potpisao za splitski klub. Jedan od najvećih igrača u povijesti hrvatskog nogometa nešto prije ponoći potpisao je ugovor s Hajdukom do kraja sljedeće sezone uz opciju dodatnog produljenja za još jednu sezonu, objavio je Hajduk. Rakitić u Split stiže u nedjelju te će biti svečano predstavljen na konferenciji za medije čiji je početak zakazan u 19.30 sati u Bijelom salonu. 

U karijeri je osvojio gotovo sve što se osvojiti može. Jedan od ključnih igrača u osvajanju srebra s reprezentacijom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Osvajač Lige prvaka s Barcelonom, osvajač UEFA Superkupa, dvostruki osvajač Europske lige sa Sevillom, četiri osvojene La Lige, četiri Kupa Kralja, dva španjolska Superkupa, osvojeno Svjetsko klupsko prvenstvo, Kup Švicarske, Kup Njemačke... Najtrofejniji je igrač koji je ikada stigao u SuperSport HNL.

Rođen je u 10. ožujka 1988. godine u švicarskom Rheinfeldenu, tamo je odrastao i započeo igrati nogomet, ali uvijek je želio igrati za Hrvatsku s kojom je ušao u legendu. 

 

Odigrao je 323 službene utakmice za Sevillu, 310 za Barcelonu, preko 100 za Schalke 04, a na početku karijere nastupao je za Basel. U drugom dijelu prošle sezone prešao je iz Seville u saudijski Al-Shabab s kojim je sada raskinuo ugovor kako bi se priključio Hajduku gdje će nositi dres s brojem 11.

- Ivane, dobro došao u Split, dobro došao u Hajduk! - objavljeno je na stranicama splitskog kluba. 

Ivan Rakitić oprostio se od hrvatske reprezentacije - arhiva
1/7
Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Spalathos
Spalathos
01:00 21.07.2024.

Do jeseni počinju pripreme za novu sezonu... kao i zadnjih 19 godina. Nevjerojatno, dovlače starčad, a juniori iz finala Lige prvaka odlaze iz kluba.

FR
FraneTente1861
02:12 21.07.2024.

Moj Dinamo treba brzo reagirati.Rakitic je jos fantastican igrac.Meni je drago jer jak Hajduk puni Poljud i to je izvrsno za Hrvatski nogomet!

PO
Poletarac101
01:26 21.07.2024.

Kome to treba?Niste gledali EP2024?Brdo mladih igrača maa Brdoo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije