IMA LI IZNIMKI?

Smiju li se profesionalci u prometu ponašati kao Ogier? Evo što kaže stručnjak

26.04.2021.
u 09:00

Sebastien Ogier ispričao se nakon incidenta, pojasnio da nije bježao već se žurio na utrku.

Završetak prvog izdanja Croatia Rallyja i slavlje prvaka Sebastiena Ogiera ostalo je u sjeni prometne nesreće koju je izazvao, potom napuštanja prometne nesreće, prolaska kroz crveno te naposljetku 7000 eura kazne Međunarodne automobilističke organizacije (FIA) i zasad 8000 kuna kazne hrvatske policije, uz mjeru zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole u Hrvatskoj.

Ipak, bez obzira na sve te kazne, ostaje dojam da je kao vozač relija napravio nešto što drugi vozači nikako ne bi mogli. Ima li u tome istine, odnosno, smiju li se profesionalci ponašati u neskladu s pravilima i zakonima koji vrijede za druge?

– Između brzinskih ispita moramo se voziti u otvorenom prometu, najnormalnije, po lokalnim pravilima. Tu se dogodila nesreća jer trkaći auto ima jako loše mrtve kuteve – izjavio je za HRT hrvatski automobilist Juraj Šebalj i naglasio da je po njemu Ogier kriv za nesreću.

Kazao je to prije službene potvrde o krivnji Francuza i osvrnuo se na sporno ponašanje s policijom, odnosno policijskim službenicima.

– Policajac ima svoju direktivu i nije ga pustio, ali vjerujem da će se policija i organizator dogovoriti. Postoje police osiguranja, a i ovakva situacija ne znam je li se ikad dogodila igdje.

Sebastien Ogier ispričao se nakon incidenta, pojasnio da nije bježao već se žurio na utrku i da je odmah išao provjeriti kako je vozač BMW-a s kojim se sudario.

"Sretni smo što se nitko nije ozlijedio", napisao je na Instagramu Francuz.

 

 

 

Komentara 15

Avatar babinjak1984
babinjak1984
09:43 26.04.2021.

Blago nama,puna zemlja stručnjaka.

VE
Ventilator2
09:38 26.04.2021.

Veliki propust organizatora, takvi auti nebi uopće smjeli sudjelovati u prometu. U najboljem slučaju trebali su sa etape na etapu u defileu pod pratnjom

Avatar Asterix
Asterix
09:39 26.04.2021.

Smiju... ako se učlane u stranku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije