Kup kralja

Barcelona prosvjeduje zbog zabrane: Ovo se protivi zdravom razumu!

Barcelonini navijači
Foto: Kiko Hurtado/UESyndication/PIXSELL
1/5
19.05.2016.
u 20:19

- Nogomet i stadioni nisu poligoni za političke borbe. Nećemo dozvoliti da se na stadionu nađu bilo kakve zastave, niti drugi simboli koji su u suprotnosti sa Ustavom Španjolske - rekla je guvernerica Madrida.

Španjolska vlada zabranila je navijačima Barcelone da na finalnu utakmicu Kupa kralja, donose zastave Katalonije.

Barcelona i Sevilla finale igraju u nedjelju na stadionu Vicente Calderon, a vlasti su zabranile da se na utakmici ističu 'provokativni simboli'. Pod tim se misli na žuto-crvenu katalonsku zastavu, poznatu kao estelada.

Guvernerica Madrida, Concepcion Dancausa na konferenciji za novinare izjavila:

- Nogomet i stadioni nisu poligoni za političke borbe. Nećemo dozvoliti da se na stadionu nađu bilo kakve zastave, niti drugi simboli koji su u suprotnosti sa Ustavom Španjolske.

S Nou Campa su reagirali čim su čuli za ovu vijest.

Iz Barcelone poručuju da je zabrana unošenja katalonskih zastava na stadion napad na pravo svakog pojedinca da bez cenzure izrazi svoje ideje i mišljenja, kao i to da se odluka protivi zdravom razumu

>> Barcelona i Sevilla će finale igrati na Vicente Calderonu

Komentara 2

IK
IkeStar
11:00 20.05.2016.

Ovo me podsijeća na neku državu u kojoj sam živio.... Svaka sličnost je slučajna...

QW
Qwert2607
15:24 25.05.2016.

postojanje tog kluba se protivi zdravom razumu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije