POTOP SUSJEDA

Srbi doživjeli potpuni debakl u Europi. Hrvatska im napravila nešto što će ih dotući do kraja

(SP)SERBIA-BELGRADE-FOOTBALL-UEFA-QUALIFIER-PARTIZAN VS DYNAMO KYIV
Predrag Milosavljevic/XINHUA
02.08.2024.
u 09:18

HNL je prošle sezone zaradio ukupno 5.875 bodova za nacionalni koeficijent, a srpska liga tek 1.4. U tekućoj sezoni Hrvatska je opet bolja jer ima omjer 0.625 prema 0.2

Hrvatska za zahvaljujući dobrim rezultatima naših europskih predstavnika skočila za jedno mjesto na Uefiinoj listi i sada je 20. liga u Europi, a zanimljivo je da je zamijenila mjesta sa Srbijom. To je prvi put u šest godina da je hrvatska liga bolje plasirana od srpske jer su njihovi klubovi doživjeli debakl. 

Hrvatska je dobro otvorila kvalifikacije za Europu ove sezone. Osijek je pobijedio obje utakmice protiv estonske Levadije, dok su Hajduk i Rijeka protiv farskog Torshavna, odnosno rumunjskog Corvinula uzeli po pobjedu i remi. Zagrebački Dinamo će tek krajem kolovoza započeti euro epizodu, i to u playoffu Lige prvaka, što znači da ima garantiranu barem grupnu fazu Europske lige. No više od dobrih rezultata hrvatskih klubova ovom je doprinio potpuni debakl srpskih klubova.

VEZANI ČLANCI:

Zvezda također čeka playoff kolo Lige prvaka, dok se TSC Bačka Topola nalazi u playoffu Europske lige. U drugom pretkolu LP-a nije se proslavio viceprvak Srbije, beogradski Partizan. Crno-bijeli su razbijeni od kijevskog Dinama ispao s ukupnih 9:2 u dvije utakmice. Ranije je Radnički iz Kragujevca doživio potop od crnogorskog Mornara.

 

 

HNL je prošle sezone zaradio ukupno 5.875 bodova za nacionalni koeficijent, a srpska liga tek 1.4. U tekućoj sezoni Hrvatska je opet bolja jer ima omjer 0.625 prema 0.2. Ipak, Srbija će imati šansu stići Hrvatsku s obzirom na to da obje zemlje još uvijek imaju po četiri predstavnika u Europi.

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar majkuvam
majkuvam
16:15 02.08.2024.

Ako smo tek dvadeseti bolje nam je da šutimo a ne da se okrećemo prema Srbima.Cilj nam mora biti da se uvjerljivo podignemo prema top 10.

ZA
!zagreb!
10:47 02.08.2024.

Prošle godine su uzeli jako malo bodova. Za ovu godinu su tek sad krenule kvalifikacije. S tim da će oni imati 2 sigurne ekipe u grupama, a velike šanse da uđe i Partizan barem u konf. ligu. Dok mi imamo samo Dinamo siguran i Rijeku koja možda uspije. I mi smo bili prije u situaciji kao oni gdje ti 2 kluba igraju kvalifikacije za ligu prvaka. I umjesto 4 idu 5 u ostale kvalifikacije. I onda sve dijeliš sa 5 umjesto 4, a kako su lige slabe, slabije ekipe sve gube, samo si smanjujes koeficijent i opet dođeš na 4 i tako u krug nas nekih 10 liga već godinama.

RU
Rumpelstinski
12:11 02.08.2024.

Po cemu si ti zakljucio da se covjek ruga Osijeku i Hajduku. !zagreb!. bolje si opisao situaciju nego ovaj novinar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije