grande luka

Srbi se poklonili Modriću: O domoljublju možete učiti od njega, najbolji je na Balkanu

FIFA World Cup Qatar 2022 - Third-Place Playoff - Croatia v Morocco
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
1/11
18.12.2022.
u 07:57

'Godine su postale samo broj u nogometu. Bar kada su u pitanju prvoklasni igrači, oni koji mogu trajati i u petom desetljeću. Jedan od njih je fantastični hrvatski veznjak Luka Modrić. Reći ćemo, jedan od najboljih u povijesti ove igre na Balkanu, ako ne i najbolji'

Hrvatski kapetan Luka Modrić je u velikom stilu odradio svoj zadnji nastup na posljednjem svjetskom prvenstvu u bogatoj igračkoj karijeri. Desetka Reala u svojoj riznici sada ima dvije reprezentativne medalje, svi se nadaju kako će još potrajati do završetka Lige nacija i europskog prvenstva 2024. u Njemačkoj. Srpski portal Sportal odao je veliko priznanje našem najboljem igraču i poručio Srbi mogu od Luke učiti od domoljublju. 

>> Specijalna SP emisija: Lom u studiju, Ćiro se javio u suzama: Ma čudo, baš me briga za stručnjake, mi smo velesila!

- Godine su postale samo broj u nogometu. Bar kada su u pitanju prvoklasni igrači, oni koji mogu trajati i u petom desetljeću. Jedan od njih je fantastični hrvatski veznjak Luka Modrić. Reći ćemo, jedan od najboljih u povijesti ove igre na Balkanu, ako ne i najbolji. Ustvari, vrlo vjerojatno ovo drugo. Karijera, trofeji, utjecaj na uspjehe kluba nad klubovima - Real Madrida, ali i vrijeme koje traje na ovom nivou. Nije uzalud zaslužio nadimak Mozart, zbog profinjene tehnike i stila. Međutim, ono što je još značajnije u ovoj priči je da je zadao novu lekciju kojom se trebaju voditi svi, od djece koja su prvi put šutnula loptu do igrača s vrhunskim karijerama. Iz patriotizma, jer ovo što je dobacio kao igrač ne može se naučiti - piše sportska rubrika Blica i zaključuje:

- Sigurno ni Modrić nije oduševljen ambijentom oko reprezentacije u smislu organizacije, time što čak Hrvatska nema kuću nogometa, o stadionu da ne pričamo, utjecaju vanjskih faktora... Ipak, sve to je bilo slabije od želje da 'pogine' za dres, grb i narod cijele zemlje. O tome bi Orlovi trebali razmišljati, svi, od pjetlića pa do A tima. Ok, imamo i mi svijetle primjere, ali su oni jako rijetki. 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 16

SB
sbb
08:37 18.12.2022.

Nabijem ja vama vas "balkan"

Avatar Baluba
Baluba
08:58 18.12.2022.

Što je to "balkan"? Ako mislite na onu planinu u Bugarskoj sumnjam da je Luka ikada tamo bio.

Avatar MRBEAN24
MRBEAN24
08:28 18.12.2022.

PODRŠKA DEANU LOVRENU!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije