DIGLI SU GLAS

Srbija vrije zbog novog incidenta oko Kosova, morala intervenirati i policija: 'Ovo je bruka!'

Protestors gather to partially block the road near the main Kosovo-Serbia border crossing in Merdare
Foto: VALDRIN XHEMAJ/REUTERS
1/3
09.09.2024.
u 22:12

Jalni su u Srbiji zbog toga što se na "Kosovo je Srbija" prekida utakmica, a kako kažu, kada se prije dva dana dogodio transparent "Kosovo je Albanija", utakmica se nije prekinula. Bilo je to na dvoboju Ukrajine i Albanije koji je odigran u Pragu

Nisu imali većih poteškoća nogometaši Kosova na gostovanju na Cipru u okviru Lige nacija. Kosovari su u Larnaci bili bolji od domaćina s 4:0. Vedat Muriqi, napadač španjolskog prvoligaša Mallorce zabio je dva puta, u 9. i u 21. minuti dvoboja. Za potvrdu pobjede pogađali su Albion Rahmani u 48. minuti, odnosno nekadašnji igrač Hajduka, Lumbardh Dellova sedam minuta kasnije.

No, događanja na samom terenu zasjenilo je ono što se događalo na tribinama AEK-ova stadiona. U jednom je trenutku sudac dvoboja, Austrijanac Gishamer igrače poslao u svlačionicu jer se na ogradi pojavio transparent na kojem je pisalo "Kosovo je Srbija". Nedugo nakon toga, podignut je i drugi transparent na kojem je pak stajalo "Cipar je Grčka".

Sudac Gishamer opravdano je stoga prekinuo susret, a policija je ubrzo krenula djelovati i sklonila oba transparenta. Krovna europska nogometna federacija (UEFA) već je u nekoliko navrata jasno istaknula da prema takvim događanjima neće imati sluha te da će se striktno držati pravila. 

Srbijanski mediji sada se zgražaju nakon donesene odluke da se utakmica prekine pa odmah i nastavi. Pišu o "bruki i sramoti" koja se dogodila na Cipru. Jalni su Srbi zbog toga što se na "Kosovo je Srbija" prekida utakmica, a kako kažu, kada se prije dva dana dogodio transparent "Kosovo je Albanija", utakmica se nije prekinula. Bilo je to na dvoboju Ukrajine i Albanije koji je odigran u Pragu.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Dančo
Dančo
07:48 10.09.2024.

Ne razumijem Srbe. Ako podrzavaju Ruski narod u Ukrajini koji na okupiranom dijelu Ukrajine ne cini vecinu, zeli biti dio Rusije, u cemu je razlika sto vecinski albanski narod na Kosovu zeli biti dio Albanije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije