KUP UEFE

Srnin Šahtar u dramatičnoj završnici izborio istanbulski finale

07.05.2009.
u 20:46

Nogometasi Šahtara prvi su finalisti Kupa Uefe nakon što su u uzvratu u Donjecku slavili s 2:1 protiv Dinama iz Kijeva.

Klub iz Donjecka je s ukupnih 3:1 prošao u završnicu, u kojoj će u Istanbulu igrati protiv Werdera iz Bremena.

GALERIJA  Srna i Šahtar izborili istanbulski finale

Srna: Potpuno sam iscrpljen, odmarat ću se sve do finala!


Hrvatski reprezentativac Darijo Srna bio je presretan.
- Mi smo poput Barcelone, ha, ha... Bilo je teško, Dinamo je odlična momčad, ali smatram da smo nakon dvije utakmice zaslužili prolaz - govorio je Srna, čije su misli okrenute prema 20. svibnju i finalu Kupa Uefe u Istanbulu. 
- Rekao sam treneru da za mene sada postoji samo taj finale. Neću igrati sve do finala. Potpuno sam iscrpljen, posljednjih 17 utakmica igrao sam svih devedeset minuta. Valjda me zbog toga uhvatio grč u posljednjim minutama - zaključio je Srna.(om)

Sve do 89. minute Dinamo je u Donjecku držao 1:1 i bio u produžecima, no tada je Ilsinho iskoristio pogrešku marokanskog braniča El Kaddourija i zabio za Istanbul! Veznjak Dinama i hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević tužno je govorio:

- Ma jeste li vidjeli to? Što je nogomet. Već smo bili u produžecima i sreća se osmijehnula Šahtaru. Imali smo peh kao Chelsea u srijedu. Tuga i očaj preplavili su svlačionicu, bilo je i suza - rekao je Vukojević.

Jeste li čestitali Srni?

- Naravno! Poželio sam mu da osvoji pokal. Tješio je Srna mene i Sablića, govorio je da netko mora ispasti, da su oni imali više sreće. Malo znače riječi utjehe kad se ovako izgubi, strahovito smo se emotivno potrošili.

Ogi požutio Je li trener nešto rekao kapetanu El Kaddouriju, preko njega je Šahtar zabio i u Kijevu i sad je kriv za drugi gol?

- Prigovorio mu je, jasno. Ma što to sad vrijedi - rekao nam je tužni Vukojević, kojem je zbog zaleđa poništen pogodak u prvom poluvremenu, a dobio je i žuti karton zbog kojeg ne bi igrao u Istanbulu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije