REAKCIJE NAKON RIJEKE

Srpski mediji zgroženi ponašanjem BBB-a: 'Priželjkuju smrt srpskom narodu'

Atmosfera na Maksimiru na utakmici Dinama i Rijeke
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
28.08.2023.
u 10:09

"Taman kada se malo smirila situacija poslije kaosa koji su najvjernije pristaše Dinama iz Zagreba napravili u Ateni kada je smrtno stradao navijač AEK-a, pripadnici Bad Blue Boysa nastavili su raditi kaos, vrijeđati i prijetiti."

Dinamo je sinoć u vrlo važnom susretu na Maksimiru svladao Rijeku s 2:1 i s puno optimizma može se pripremati za uzvratni susret play-offa sa Spartom u Pragu.

Svi ti događaji ozbiljno su zahladili odnose dva kluba pa je predsjednik Rijeke Damir Mišković rekao da neće u ložu već će na južnoj tribini navijati s Armadom. I održao je obećanje.

Armada je mirno slušala sastav svoje momčadi, bez reakcije. No, zato su s juga stigle salve zvižduka kad je spiker pročitao ime Sergeja Jakirovića, trenera Dinama, donedavnog trenera Rijeke. A kada je Jakirović nakon utakmice davao izjavu za televiziju s tribina su mu vikali "pede***no".

Na tribinama se skupilo gotovo 10 tisuća ljudi, a BBB-i su četiri puta zapjevali: "Ubij Srbina, ubij tovara, ubij Riječana, ubij svakoga tko mrzi Dinama...".

Sada i Dinamo i Rijeku vjerojatno očekuje kazna disciplinskog suca, a skandiranje Boysa nije prošlo nezapaženo u srpskim medijima.

"Ponovo su se na Maksimiru čule užasne uvrede, pa tako hrvatski mediji prenose da se čulo nedopustivo skandiranje kojim se priželjkuje smrt srpskom narodu", navodi Mondo te dodaje:

"U prošlosti su im često gledali kroz prste, ali bilo je i situacija kada su kažnjavani, a trebalo bi očekivati i da će ovakve riječi natjerati Disciplinsku komisiju u HNL da reagira."

"Taman kada se malo smirila situacija poslije kaosa koji su najvjernije pristaše Dinama iz Zagreba napravili u Ateni kada je smrtno stradao navijač AEK-a, pripadnici Bad Blue Boysa su nastavili raditi kaos, vrijeđati i prijetiti", navodi Nogomania.

 
Ključne riječi

Komentara 39

Avatar Svračak
Svračak
10:29 28.08.2023.

E kada su oni zgroženi nešto se bitno na svijetu promijenilo. Ili ih je gazda ove tiskovine prosivjetlio.

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
10:25 28.08.2023.

Da ih ne bi možda trebali zvati da nas opet napadnu i okupiraju...

DU
Deleted user
10:23 28.08.2023.

ne znam stosu tooni vidjeli ali njihove tekme su prava izlozba mrznje prema svemu sto pocinje s "H"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije