k. banka - metković 34:25

Šteta što je polusezona gotova - rukomet je hit!

'karlovac sport, rukomet karlovacka banka.metkovic, pobjeda karlovacke banke,141209 Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
14.12.2009.
u 14:35

Sve više gledatelja dolazi u dvoranu, pa iako posjet još nije ravan onom iz slavnog početka 90-ih, atmosfera je vrlo ugodna.

Rukomet je, sada više nema sumnje, novi sportski hit u gradu na četiri rijeke. Ili možda stari, jer početkom devedesetih, u doba momčadi koju su predvodili Franović, Tonković, Šujster, Franković...rukomet je bio bez premca sport broj 1 u Karlovcu.

Još slađe

No, sadašnji uspjeh možda je i slađi, jer publika se vratila na tribine i počela vrlo aktivno podržavati domaće igrače upravo u trenutku kada je postojala bojazan da će sveopća ludnica izazvana ulaskom nogometaša u prvoligaško društvo znatno naštetiti ostalim sportovima. I rukometaši su u sezonu ušli vrlo neslavno - štrajkom prvotimaca zbog neisplaćenih plaća. Samo nekoliko mjeseci kasnije, dvorana je ugodno popunjena, Karlovački bubnjari daju ritam domaćim navijačima, a rukometaši Karlovačke banke s dna ljestvice uspeli su se do osme pozicije u Premijer Dukat ligi.

Posljednji jesenski domaći susret protiv Metkovića izazvao je veliku pozornost Karlovčana. Tradicionalno neugodan suparnik ovog puta, međutim, nije bio na visini. Već nakon petnaestak minuta domaći rukometaši vodili su sa 13:6, a Metkovci se do kraja susreta više nisu spustili ispod zaostatka od pet pogodaka prednosti. Karlovačka banka rutinski je privela posao kraju i sa 34:25 došla do bodova koji su osigurali mirnu i gotovo bezbrižnu zimsku stanku.

Neopterećeni u Poreč

Naravno, o tome će u klubu razmišljati tek sljedećeg vikenda, jer ostalo je još gostovanje u Poreču, gdje Karlovčani potpuno neopterećeni mogu pokušati iznenaditi domaćina, koji je ipak u ulozi favorita. No, pobjeda bi značila novi uspon, možda i među prvih pet momčadi nakon jesenske polusezone i nema sumnje kako će karlovački rukometaši učiniti sve da to i ostvare. Poraz neće biti tragičan – u najgorem slučaju momčad će pasti na deveto mjesto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije