TRI NACIJE

Štimac osvojio drugi trofej s reprezentacijom Indije: Porazio Mjanmar i Kirgistan

Izbornik indijske reprezentacije Igor Štimac na konferenciji za medije uoči utakmice s Katarom
{byline}
29.03.2023.
u 14:16

Na društvenim je mrežama istakao zadovoljstvo i ponos osvajanjem turnira. Pratilo ih je 30 tisuća navijača.

Indijska nogometna reprezentacija osvojila je tunir Tri nacije pod vodstvom izbornika Igora Štimca. Momčad tako slavi drugi trofej u mandatu hrvatskog trenera, koji ih je u listopadu 2021. vodio do naslova Prvenstva južne Azije. Na putu do titule ovog su mu puta stajali Mjanmar i Kirgistan.

Prvo su s minimalnih 1:0 porazili Mjanmar, a strijelac pobjedničkog pogotka bio je Anirudh Thapa u nadoknadi prvog dijela. Zatim su nad Kirgistancima slavili s 2:0 pred 30 tisuća gledatelja. Zabijali su ikona indijskog nogometa Sunil Chhetri i Sandesh Jhingan, bivši igrač Šibenika koji je zbog ozljede Šubićevac napustio bez ijednog službenog nastupa. 

Tunir je organizirao Nogometni savez Indije, a Štimac se javio na društvenim mrežama.

- Hvala Manipuru (op.a. Indijska savezna država na sjeveroistoku zemlje) jer je učinio ovo zbilja nezaboravnim. Ponosan sam na svoje dečke - napisao je uz fotografiju slavlja. 

Štimac je tijekom 2012. i 2013. vodio hrvatsku reprezentaciju, ali nakon neuspješnog ga je razdoblja na klupi vatrenih zamijenio Niko Kovač

Komentara 1

ZG
zg1985
15:40 29.03.2023.

jos kad osvoji naslov prvaka na turniru 4 birtije,gdje ce mu biti kraj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije