izbornik indijske reprezentaicje

Štimac se javio nakon incidenta u Indiji u kojem zaradio kaznu zbog vrijeđanja sudaca: Kao bivši vatreni...

Izbornik indijske reprezentacije Igor Štimac na konferenciji za medije uoči utakmice s Katarom
Foto: {byline}
1/3
02.07.2023.
u 14:50

Kao bivši reprezentativac, ugledni trener i izbornik Hrvatske, jedne od najuspješnijih momčadi svijeta u posljednja dva desetljeća, osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 1998. i osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu U-20, uvijek sam nastojao podržati vrijednosti poštene igre, poštovanja i integriteta, kako na terenu tako i izvan njega, napisao je Štimac.

Igor Štimac je kao izbornik Indije zbog divljanja i napada na suce isključen na dvije utakmice prvenstva Južne Azije. Za drugi crveni karton suspendiran je na dvije utakmice, a mora i platiti 500 dolara kazne. Zbog suspenzije nije smio biti na klupi u polufinalu protiv Libanona te u finalu protiv Kuvajta u utorak.

Štimac je prvo u indijskom Bangaloreu isključen jer se na utakmici protiv Kuvajta svađao s protivničkim igračima i sucima. Crveni karton je zatim dobio i protiv Pakistana jer je žestoko prosvjedovao kod četvrtog suca. Ogorčen je jer se sve radi kako bi u finalu igrale arapske reprezentacije Kuvajt i Libanon, premda njihove zemlje teritorijalno ne pripadaju u ovo natjecanje. Zato je Štimac poslao pismo Južnoazijskom nogometnom savezu, javlja Sportklub.

06.09.2013., Stadion Crvena zvezda, Beograd - Kvalifikacijska nogometna utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, skupina A, Srbija - Hrvatska. Izbornik Igor Stimac. "nPhoto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

- Pišem vam kako bih ponudio svoje viđenje situacije u kojoj sam dobio crveni karton tijekom nedavne utakmice protiv Kuvajta na SAFF kupu u Bangaloreu. Prvo i najvažnije, iskreno žalim zbog svojih postupaka koji su rezultirali crvenim kartonom koji sam dobio tijekom utakmice protiv Pakistana 21. lipnja 2023. Shvaćam posljedice svojih postupaka koje su utjecale na utakmicu, kao i na moju momčad u cijelosti. Vjerujem da su moji postupci u susretu s Kuvajtom potencirani spomenutim događajima iz prvog incidenta.

Kao bivši reprezentativac, ugledni trener i izbornik Hrvatske, jedne od najuspješnijih momčadi svijeta u posljednja dva desetljeća, osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 1998. i osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu U-20, uvijek sam nastojao podržati vrijednosti poštene igre, poštovanja i integriteta, kako na terenu tako i izvan njega.

POVEZANI ČLANCI:

Shvaćam da na prvi pogled moji postupci mogu izgledati proturječni navedenim načelima. Uvjeravam vas da ni na koji način nisam htio diskreditirati nogomet kao sport. Tijekom utakmice bilo je više incidenata koji su sami po sebi doprinijeli da emocije kulminiraju. Kao što dobro znate, ovakve vrste incidenata događaju se u žaru trenutka te ozbiljno ugrožavaju kvalitetu nogometa i utječu na sam dignitet igre.

Naša predanost prvenstvu Južnoazijskoga nogometnog saveza istaknuta je činjenicom da smo s velikim trudom organizirali ovaj turnir. Zauzvrat, ne očekujemo nikakav poseban tretman, već jednostavno da nam se dopusti igrati u skladu s pravilima poštene igre te čuvanja digniteta igrača i nogometa. - napisao je u svom dopisu Južnoazijskom nogometnom savezu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
15:55 02.07.2023.

Štimac se javio nakon incidenta u Indiji u kojem zaradio kaznu zbog vrijeđanja sudaca: Kao bivši vatreni želio je i u dalekoj Indiji promovisati hrvatsku narav, domoljubno vatreni dišpet i plemenski afinitet da si u kulturi svoj na svome i kada si na tuđem..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije