HAJDUK

Svaguša: Vi ste krivi što mi je Torcida razbila stakla

Joško Svaguša
Leonard Ninčević
10.12.2009.
u 12:57

Baš se Edoardo Reja na našem oproštajnom druženju počeo opuštati, možda bi progovorio i o tome koji mu igrači ne trebaju, a onda je intervenirao predsjednik Joško Svaguša.

- Ništa im ne govori – kazao je predsjednik.

Pojavio se Svaguša na druženju s novinarima, ali mu je glasnogovornik savjetovao da ništa ne govori.

- Neću. Pa, nisam lud – reče predsjednik koji se zaklinjao u transparentnost svog vođenja Hajduka.

Oglasio se tek dva puta. Prvi put kad je Reja u šali kazao da će odmor provesti u Argentini i Urugvaju tražeći igrače za Hajduk.

- Ništa, ništa. Okrenut ćemo se Africi. Na pripreme ćemo dovesti cijelo pleme – neuspješno je predsjednik pokušavao biti duhovit.

A drugi put kad ga je djelatnica njegove tvrtke obavijestila da su mu razbijena stakla na jednoj od prodavaonica. Naravno, sumnja je pala na Torcidu.

- Za 99 posto stvari ste vi krivi, sve je to zbog vašeg pisanja. Samo vi pišite i dalje – kazao je Svaguša i otišao s Rejom na razgovor.

Nije nam Svaguša ostavio baš neki pozitivan dojam. Umjesto da se zapita o svom načinu života i o tome je li primjereno da se predsjednik takve institucije poput Hajduka obračunava po barovima u ranim jutarnjim satima, on za neke svoje neuspjehe traži razloge u novinarima. Očito ima krive savjetnike, a i kad se nađe pred ogledalom, gospodin s druge strane nije mu iskren. I taj ga laže i krivo mu govori.

Trener je prije Svagušina dolaska govorio o tome kako je u Poljud pao s neba, kako ništa nije znao, ali nakon više od tri mjeseca sve mu je jasno. A da je stvarno tako kazuje i detalj koji je Reji posebno zasmetao.

- Kada smo pobijedili Dinamo, vidio sam na nekima nezadovoljstvo, a svlačionici i meni je to bila velika satisfakcija – rekao je Reja, ali nije želio imenovati.

Talijanskom treneru podosta smetaju kritike. I on se ponaša kao da Hajduk nije sedmi, što je drugi najgori plasman otkako je HNL-a, a nikada Splićani nisu imali tako skupu momčad. Nije Reja imao ni pravi odgovor na tih 66 posto osvojenih bodova (26 od 39 mogućih), jer se s takvim postotkom u Hrvatskoj ligi ne osvaja titula. Na sve to sliježe ramenima i kaže kako je došao u tešku situaciju što mu je uistinu olakšavajuća okolnost. No, njega brinu neke druge stvari koje mu nikako ne mogu ući u glavu.

- Odnos navijača i uprave, to je problem. Na utakmicama navijači misle o drugim stvarima, a nama treba njihova podrška – kazao je Reja.

Još je jednom potvrdio da će na pripreme voditi 26 igrača i da će uprava odlučiti o suvišnima.

- I prijateljima i neprijateljima želim da im blagdani razvedre dušu. A o meni i onako odlučuju rezultati – za kraj je Reja odaslao svoju poslanicu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije