Na meti sponzora

Tako lijepe i zlatne: Blanka i Sandra manekenke atletike

'Croatia\'s Blanka Vlasic reacts after winning the women\'s high jump final at the 2010 European Athletics Championships at the Olympic Stadium in Barcelona on August 1, 2010. AFP PHOTO / PIERRE-PHILI
Foto: 'PIERRE-PHILIPPE MARCOU'
1/4
04.08.2010.
u 10:27

Splićanka je ikona Adidasa, a Red Bull će se javiti mladoj Zagrepčanki.

Da je Europsko atletsko prvenstvo u Barceloni bila modna revija, natjecanje u skoku u vis za žene bio bi njezin vrhunac. Blanki Vlašić, Emmi Green i Ariane Friedrich organizatori su uz medalje mogli podijeliti i lente ljepotica EP-a, jedino bi se litavska skakačica u dalj Ineta Radeviča mogla ugurati u to društvo.

"Blanka Vlašić savršeno kombinira naušnice s piercingom na pupku, a na zamršenim pletenicama pozavidjela bi joj i Milla Jovovich", divi joj se Guardian hvaleći i predivno lice Šveđanke Emme Green te futurističke detalje u izgledu i odijevanju Njemice Friedrich.

Najljepša reprezentacija

Pridružimo li Blanki i Sandru Perković, koja je među inače ne pretjerano atraktivnim bacačicama diska prava misica, nema sumnje da je hrvatska reprezentacija bila među najljepšima na prvenstvu.

A tome su svakako pridonijeli i dresovi i trenirke naših atletičara koje oprema tvrtka Nike. Promocija opreme bila je u Dohi.

– S Nikeom imamo ugovor do 2012., a dizajn je njegova ideja. Mi smo poslali tek neke prijedloge. Riječ je samo o odjeći, ne i o obući. Što se tiče tenisica, izbor su svakog atletičara – ističe Siniša Ergotić, direktor HAS-a.

Blanka nije tražila poseban dizajn za dres, ali je iznimno zadovoljna izgledom. Što se tiče sprinterica, Blanka ima već dugogodišnji ugovor s Adidasom čija je i manekenka. Spada među prvih deset Adidasovih manekena, a s njom su u društvu, između ostalih, Tyson Gay, Jeremy Wariner, Allyson Felix, Veronica Campbell-Brown, tenisač Andy Murray, nogometaš David Villa, Victoria Pendleton, olimpijska pobjednica u biciklizmu... Sandra Perković pak nosi sve Nikeovo.

– Imam s njima ugovor na godinu dana. Zasad nije novčani, nego samo u opremi. Moram reći da su moja oprema i oprema reprezentacije slične – rekla je Sandra, koja i dalje nema jakog sponzora.

Za Blankin skok krila

– Živa istina. Nemam sponzora, ali se nadam da ću ih rezultatima uskoro privući – rekla je europska prvakinja, koja intervjue radi preko Gmaila, novca na mobitelu nema, a troškove snose roditelji. Financijska potpora sjajno bi joj došla.

Sandru Perković su u Red Bullu prije godinu dana podcrtali na popisu sportaša koje prate, a nakon zlatnog hica u Barceloni podebljali su je crvenom olovkom.

– Uočili smo je još u juniorskoj konkurenciji, na našoj je listi deset perspektivnih sportaša, a sad se probila na vrh. Svakako ćemo joj se javiti – najavljuju u Red Bullu Hrvatska.

Crveni bikovi sponzoriraju više od 500 sportaša na svijetu, gužva je velika.

– Htjeli smo i do Blanke, sjajan bi bio slogan "za njezin skok prosječnom čovjeku trebaju krila". Ali, nismo uspjeli.

Komentara 4

TO
Tot
16:23 04.08.2010.

Sandra je i za blanku miss svijeta,blanka dobro skače ali može se svidjeti samo nekom homoseksualcu..npr.nikoli....

OB
-obrisani-
11:18 04.08.2010.

Rijtko lijepe... Vise rijetko nego lijepe.

LI
linder
19:24 04.08.2010.

Lijep par, sretno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije