INSAJDER PIŠE

Talijani ekspresno odbili Perišića! Vatreni traži zamjenu za Hajduk

Slovački Ružomberok protiv Hajduka u kvalifikacijskoj utakmici Konferencijske lige
Foto: Luka MladinicPIXSELL
1/3
30.08.2024.
u 18:13

Donedavni igrač i aktualni sportski direktor kluba Nikola Kalinić je prije dva tjedna najavio njegov odlazak, a kao razlog je naveo nesuglasice Perišića i Gattusa koji ga je maknuo iz momčadi prije ispuštanja bodova protiv Lokomotive

Slavni hrvatski nogometni reprezentativac, osvajač svjetskog zlata i bronce Ivan Perišić, traži novi klub nakon raspada odnosa s Hajdukom. Nedavno je preko svojih agenata nastojao osigurati nastavak karijere u talijanskom prvoligašu Fiorentini koja traži igrača na poziciji lijevog krila, ali kako piše tamošnji transfer insajder Niccolo Ceccarini, momčad iz Firence ga je bez puno razmatranja i mozganja odbila.

Perišić je u Hajduk stigao ovoga siječnja u jednom od najvećih i najiščekivanijih transfera hrvatskog nogometa. Dugo su ga dozivali navijači splitskoga kluba nakon njegovog obećanja da će se vratiti klubu svoje mladosti. U prošloj je sezoni Hajduk do zimske stanke dobro izgledao. Uspio se zadržati na prvome mjestu ljestvice kroz zimu, ali nakon povratka na terene uslijedio je strmoglavi pad rezultata. Perišić je tamo stigao nakon teške ozljede križnih ligamenata koljena i operacije kojom je ona sanirana. Mogao je samo gledati kako bijeli tonu, a njegov ulazak u izgubljeni derbi protiv Dinama donio je više rizika po njegovo zdravlje, nego rezultatske koristi.

GALERIJA Internet je prepun memeova o Perišiću i Hajduku. Izabrali smo najbolje

Slovački Ružomberok protiv Hajduka u kvalifikacijskoj utakmici Konferencijske lige
1/12

Nakon raspada sistema koji je kroz neko vrijeme rezultirao dovođenjem novog predsjednika, sportskog direktora i trenera kluba, Perišić je izrazio želju da nastavi svoj nogometni put negdje drugdje. Rekao je to javno upravo trener Gennaro Gattuso, čime je Perišić došao na metu dijela navijača koji su smatrali da ih je tom odlukom izdao i iskoristio kako bi se oporavio za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Prema klauzuli koju je sam uvrstio u ugovor, Perišić od ponoći 29. kolovoza ima osam dana da napusti klub ukoliko za njega netko uplati 200 tisuća eura odštete.

Donedavni igrač i aktualni sportski direktor kluba Nikola Kalinić je prije dva tjedna najavio njegov odlazak, a kao razlog je naveo nesuglasice Perišića i Gattusa koji ga je maknuo iz momčadi prije no što su upisali remi protiv Lokomotive. Na kraju poprilično euforijom napuhane, ali u konačnici skromne priče Perišić je u bijelome dresu upisao svega 12 utakmica, uz tri nastupa u početnom sastavu i jedan pogodak.

VIDEO Dinamo je ušao u Ligu prvaka! Evo što donosi nova ligaška faza i kako funkcionira

Komentara 1

ST
sttipe
20:00 30.08.2024.

Načuh, da je iz Hajduka otiša iz istog razloga, iz kojih je otiša iz svih, osim Totenhema!! Preoštrih zubi, kad nije po njegovome..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije